• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bublanina bleskovka
Napište svůj komentář k receptu

Bublanina bleskovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bublanina bleskovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g majonéza
    • 12
      lžíce cukr 6-12,podle kyselosti ovoce
    • 12
      lžíce polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Šleháme vejce s cukrem a majonézou, pak přidáme mouku s práškem. Pekáček vyložíme papírem, vlijeme těsto a poklademe ovocem. Pokud je ovoce mokré, lehce ho obalíme v mouce (rybíz v cukru) než ho dáme do těsta, aby nekleslo ke dnu. Pečeme v mírně předehřáté troubě -horkovzduch na 150 °C asi 20 minut. Když zrůžoví, špejlí zkusíme, jestli je propečená. Necháme vychladnout a vyklopíme.
2
Do těsta kupuji většinou majolku v malé vaničce nebo v sáčku (Poličanka), protože je to balení po 100 g. A vůbec nevadí, že je trochu ochucená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lljhnc | 15. 12. 2011 16:37

    bOcXIp <a href="http://tpsawkkmeenn.com/">tpsawkkmeenn</a>, [url=http://hgrxpjyurmpc.com/]hgrxpjyurmpc[/url], [link=http://pkleqkubmrff.com/]pkleqkubmrff[/link], http://hyhvrxietiww.com/

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 6. 2011 13:27

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 | 7. 6. 2011 21:50

    ...moučníky :-[

  • Hela - | 10. 6. 2007 09:16

    Pro Zuzanku: ano, majonéza má velmi široké využití, dělám z ní buchty, koláče... Pokud chcete zkusit opravdovou delikatesu s majonézou, zkuste můj recept Lahůdkový losos s majonézou. Je to moc dobré a jak já říkám - recept pro obě ruce levé

  • Simča Sládková | 5. 6. 2007 13:09

    Zuzano, fakt, normální majonéza (tedy bez příchutí či okurek :o))) ) jako do salátů. Neboť co je to majonéza? Žloutky + tuk + trošinky soli a případně citrónu (či octa). To vše hoooodně dobře ušlehané. Tedy nic, co by nemohlo být v koláči či bábovce. Já dělám z majonézy leccos pečeného a fakt je to dobré !!!!

  • Zuzana | 4. 6. 2007 15:26

    Ahojky prosim vas pekne to ozaj jako majonezu co ide aj do salatov? ja sa divim, nikdy som to nepocula, ale vyskusamdiky

  • Anna | 31. 5. 2007 06:39

    Určitě vyzkouším,protože těsta s přidáním majonézy mám ráda. Jsou vláčná a pokud se ihned nesní,tak vydrží:-). Peču i "majonézové" kynuté buchty.

  • Hela - | 29. 5. 2007 15:10

    Pekáček je asi 20x30 a po upečení je bublanina asi 5-6 cm vysoká.

  • Jiťa | 29. 5. 2007 12:14

    Helo, jak velký pekáček používáš?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Majonéza Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

49
Luxusní špenát
Luxusní špenát
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Jemný tvarohový krémovník
Jemný tvarohový krémovník
30
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Bublanina bleskovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact