• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brynzové pirohy
Napište svůj komentář k receptu

Brynzové pirohy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brynzové pirohy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sádlo
    • sůl
    • 1,50
      dl voda
  • Náplň
    • 3
      ks brambory
    • 250
      g bryndza

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, vejce, sádla, soli a vody vymícháme hladké těsto. Desku pomoučíme, aby se nám těsto nelepilo a vyválíme ho na tenoučký plát asi tak 2-3 mm. Sklenicí nebo formičkou (existují na pirohy speciální z umělé hmoty) vykrajujeme kolečka, které naplníme náplní a okraje slepíme. Vaříme v osolené vodě, asi 5 minut od té doby, co vyplavou na povrch. Podáváme se slaninkou nebo máslem a kyselou smetanou.
2
Náplň: brambory uvaříme ve slupce. Uvařené oloupeme, rozmačkáme a smícháme s brynzou. Můžeme přidat i pažitku. Z uvedeného množství vyjde asi 30 ks pirohů. My je děláváme z trojnásobné dávky a dáváme zamrazit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brynzové halušky

Zapečené brynzové halušky

Brynzové halušky

Brynzové halušky

Pirohy se špenátem a sýrem feta

Pirohy se špenátem a sýrem feta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 17. 1. 2009 10:22

    Pani Milena, nie je to môj recept, ale urobené pirohy rozložte na tanier a dajte zmraziť surové. Potom ich dajte dio sáčku a späť do mrazáku. Pri varení pirohy vhadzujete do vriacej vody zmrazené a rýchlo opäť privediete k varu.

  • Milena Sibliková | 17. 1. 2009 09:38

    Omlouvám se za hrubku.M.

  • Milena Sibliková | 17. 1. 2009 09:35

    Dobrý den,chtěla bych vědět, zda dáváte pirohy do mrazáku sirové nebo uvařené. Děkuji M.

  • Tereza J. | 29. 3. 2008 13:56

    Zdenka, tak tie pirohy z kysnutého cesta sú už medzi receptami:))) Ladenka bola dnes veľmi šikovná, ďakujeme :)))

  • Tereza J. | 29. 3. 2008 08:17

    Zdenka, recept na pirohy z kysnutého cesta som teraz vložila, aby bol aj pre ostatných. Chvíľočku počkajte, pani Kovářová ho tam čochvíľa vloží.

  • Zdenda | 28. 3. 2008 06:37

    Ahoj lidicky.Nevite nebo neslyseli jste nekdo o pirohach z kynuteho testa kam se pridava drozdi?Jsou to pirohy varene a moc chutne ,jen nemuzu nalezt recept :( diky.

  • Anonym | 24. 11. 2007 19:04

    come

  • Izabel | 20. 6. 2007 11:58

    Našla som cesto v časopise kde sa udáva ešte 1kg brambor, a potom cvšetky zvyšné potrebné veci podľa tohto receptu. Robila som aj tieto pirohy, ale tie zo zemiakového cesta mali lepší omnoho lepší ohlas.Boli krásne jemné až sa rozplývali.

  • Gita Dohnalová | 6. 10. 2006 13:58

    Do cesta na pirohy dávam tiež varené zemiaky, nie len do plnky. Cesto je jemnějšie.

  • Petr | 6. 10. 2006 10:23

    Moje matka dávala do náplně do rozmačkaných brambor tvaroh a osmaženou cibulku.Pirohy se osmaží na sádle a polejí se smetanou

  • Fajvka | 5. 10. 2006 13:20

    Do náplně dáváme místo pažitky najemno posekanou mátu peprnou. Naučila jsem se to na Slovensku u příbuzných, je to nezvyklá chuť, ale vynikající a zajímavá! Přeji všem dobrou chuť!

  • Mirka G. | 3. 10. 2006 12:58

    Ja do plnky zemiaky + bryndza pridávam ešte posekaný kôpor. Hotové polievam škvarkami aj s masťou a posypem bryndzou.

  • Jana | 3. 10. 2006 11:01

    Jednoduchšia plnka do bryndzových pirohov je urobená kaša z uvarených zemiakov, do ktorej sa pridá bryndza. Hotové pirohy poliať pochúťkovou smotanou a osoliť.

  • anonym | 3. 10. 2006 08:56

    Paní Milado nebyl by přesný recept?

  • Milada Marcalíková | 2. 10. 2006 21:57

    Moje maminka dělá ty nejlepší pirohy. Celé rodině moc chutnají a hlavně už našim dětem. Těsto připravuje z hladké mouky,vejce a vody.Náplň domácí tvaroh s bramborami.Krájí na drobné čtverečky.Po uvaření promastí máslem a cibulkou.Jsou bezva.Budou teď v pátek k obědu.

  • Mária | 20. 10. 2005 13:34

    Ja mám radšej riadne uvarené zemiaky do ktorých pridám na masle opraženú cibuľu,bryndzu peper, soľ,pažítku a trošku mlieka- plnka

  • lena | 9. 10. 2005 13:36

    mozno jednoduchsie ako vykrajovat kolecka je nakrajat cesto na stvorce a tie potom zlepit do tvaru trojuholnika.

  • Mirka.G. | 6. 10. 2005 12:26

    Je to super jedlo, trošku pracné, ale stojí za to. Ja dávam do plnky miesto pažítky kôpor a bryndzou posýpam aj hotové pirohy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bryndza Polohrubá mouka Sádlo Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Těstovinový salát s avokádem

Těstovinový salát s avokádem

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Kávová poleva

Kávová poleva

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

68
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
35
Čevapčiči
Čevapčiči
34
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
27
Třešňový koláč s tvarohem
Třešňový koláč s tvarohem
27
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Andrea Bezděková: Dojemný vzkaz pro tátu k nedožitým 60!

Andrea Bezděková: Dojemný vzkaz pro tátu k nedožitým 60!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Brynzové pirohy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact