• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brynzové pirohy
Napište svůj komentář k receptu

Brynzové pirohy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brynzové pirohy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sádlo
    • sůl
    • 1,50
      dl voda
  • Náplň
    • 3
      ks brambory
    • 250
      g bryndza

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, vejce, sádla, soli a vody vymícháme hladké těsto. Desku pomoučíme, aby se nám těsto nelepilo a vyválíme ho na tenoučký plát asi tak 2-3 mm. Sklenicí nebo formičkou (existují na pirohy speciální z umělé hmoty) vykrajujeme kolečka, které naplníme náplní a okraje slepíme. Vaříme v osolené vodě, asi 5 minut od té doby, co vyplavou na povrch. Podáváme se slaninkou nebo máslem a kyselou smetanou.
2
Náplň: brambory uvaříme ve slupce. Uvařené oloupeme, rozmačkáme a smícháme s brynzou. Můžeme přidat i pažitku. Z uvedeného množství vyjde asi 30 ks pirohů. My je děláváme z trojnásobné dávky a dáváme zamrazit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brynzové halušky

Zapečené brynzové halušky

Brynzové halušky

Brynzové halušky

Pirohy se špenátem a sýrem feta

Pirohy se špenátem a sýrem feta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 17. 1. 2009 10:22

    Pani Milena, nie je to môj recept, ale urobené pirohy rozložte na tanier a dajte zmraziť surové. Potom ich dajte dio sáčku a späť do mrazáku. Pri varení pirohy vhadzujete do vriacej vody zmrazené a rýchlo opäť privediete k varu.

  • Milena Sibliková | 17. 1. 2009 09:38

    Omlouvám se za hrubku.M.

  • Milena Sibliková | 17. 1. 2009 09:35

    Dobrý den,chtěla bych vědět, zda dáváte pirohy do mrazáku sirové nebo uvařené. Děkuji M.

  • Tereza J. | 29. 3. 2008 13:56

    Zdenka, tak tie pirohy z kysnutého cesta sú už medzi receptami:))) Ladenka bola dnes veľmi šikovná, ďakujeme :)))

  • Tereza J. | 29. 3. 2008 08:17

    Zdenka, recept na pirohy z kysnutého cesta som teraz vložila, aby bol aj pre ostatných. Chvíľočku počkajte, pani Kovářová ho tam čochvíľa vloží.

  • Zdenda | 28. 3. 2008 06:37

    Ahoj lidicky.Nevite nebo neslyseli jste nekdo o pirohach z kynuteho testa kam se pridava drozdi?Jsou to pirohy varene a moc chutne ,jen nemuzu nalezt recept :( diky.

  • Anonym | 24. 11. 2007 19:04

    come

  • Izabel | 20. 6. 2007 11:58

    Našla som cesto v časopise kde sa udáva ešte 1kg brambor, a potom cvšetky zvyšné potrebné veci podľa tohto receptu. Robila som aj tieto pirohy, ale tie zo zemiakového cesta mali lepší omnoho lepší ohlas.Boli krásne jemné až sa rozplývali.

  • Gita Dohnalová | 6. 10. 2006 13:58

    Do cesta na pirohy dávam tiež varené zemiaky, nie len do plnky. Cesto je jemnějšie.

  • Petr | 6. 10. 2006 10:23

    Moje matka dávala do náplně do rozmačkaných brambor tvaroh a osmaženou cibulku.Pirohy se osmaží na sádle a polejí se smetanou

  • Fajvka | 5. 10. 2006 13:20

    Do náplně dáváme místo pažitky najemno posekanou mátu peprnou. Naučila jsem se to na Slovensku u příbuzných, je to nezvyklá chuť, ale vynikající a zajímavá! Přeji všem dobrou chuť!

  • Mirka G. | 3. 10. 2006 12:58

    Ja do plnky zemiaky + bryndza pridávam ešte posekaný kôpor. Hotové polievam škvarkami aj s masťou a posypem bryndzou.

  • Jana | 3. 10. 2006 11:01

    Jednoduchšia plnka do bryndzových pirohov je urobená kaša z uvarených zemiakov, do ktorej sa pridá bryndza. Hotové pirohy poliať pochúťkovou smotanou a osoliť.

  • anonym | 3. 10. 2006 08:56

    Paní Milado nebyl by přesný recept?

  • Milada Marcalíková | 2. 10. 2006 21:57

    Moje maminka dělá ty nejlepší pirohy. Celé rodině moc chutnají a hlavně už našim dětem. Těsto připravuje z hladké mouky,vejce a vody.Náplň domácí tvaroh s bramborami.Krájí na drobné čtverečky.Po uvaření promastí máslem a cibulkou.Jsou bezva.Budou teď v pátek k obědu.

  • Mária | 20. 10. 2005 13:34

    Ja mám radšej riadne uvarené zemiaky do ktorých pridám na masle opraženú cibuľu,bryndzu peper, soľ,pažítku a trošku mlieka- plnka

  • lena | 9. 10. 2005 13:36

    mozno jednoduchsie ako vykrajovat kolecka je nakrajat cesto na stvorce a tie potom zlepit do tvaru trojuholnika.

  • Mirka.G. | 6. 10. 2005 12:26

    Je to super jedlo, trošku pracné, ale stojí za to. Ja dávam do plnky miesto pažítky kôpor a bryndzou posýpam aj hotové pirohy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bryndza Polohrubá mouka Sádlo Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Máslové řízky - sváteční

Máslové řízky - sváteční

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

165 minut
Husí vývar s těstovinami

Husí vývar s těstovinami

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

44
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Bruselské hovězí - minutka
Bruselské hovězí -…
16
Bezmasá žampionová směs s mozzarellou
Bezmasá žampionová směs…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Patrik Hezucký (55): Skončil na vozíčku!

Patrik Hezucký (55): Skončil na vozíčku!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Brynzové pirohy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact