Na vál vysypeme mouku, přimícháme brynzu, vejce, sůl, mléko a vypracujeme středně tuhé, nelepivé těsto. Z těsta utvoříme malé kulaté knedlíčky. Vložíme je do vroucí vody a vaříme doměkka asi 5 minut. Mezitím dáme vařit zelí - uvaříme klasickým způsobem jako např. do halušek. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rozškvaříme ji. Knedlíčky vyndáme z vody, rozdělíme je na talíře, přidáme zelí a posypeme slaninou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka D.
|15. 2. 2008 12:27
Zelí vařím klasickým způsobem, ale je u tohohle receptu je to jedno - může být určitě i dušené.
Tereza J.
|14. 2. 2008 13:37
Recept vyzerá veľmi dobre, ukladám a určite vyskúšam )) Len by som sa chcela opýtať na tú kapustu - uvariť či podusiť, pretože do halušiek sa kapusta dusí, nie varí. Ďakujem.