• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bryndzové škorce
Napište svůj komentář k receptu

Bryndzové škorce

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bryndzové škorce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g kukuřičná krupice
    • sůl
    • 250
      g bryndza
    • 1
      lžíce zakysaná smetana
    • 100
      g uzená slanina
    • kopr
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, soli a vody uvaříme hustou kukuřičnou kaši, necháme ji vychladnout.
2
Z vychladlé kaše lžící vykrajujeme větší halušky, které smažíme v oleji dozlata.
3
Hned je rozdělujeme na talíře, posypeme brynzou rozmíchanou se smetanou a přelijeme rozškvařenou slaninou.
4
Posypeme sekaným koprem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Rychlé bryndzové špecle

Rychlé bryndzové špecle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 10. 1. 2007 12:55

    Oľga, toto nie sú bryndzové halušky, ale úplne iné jedlo, takže sa to s nimi nedá porovnávať.

  • olga lisáková | 10. 1. 2007 12:31

    Nám tedy moc nechutnalo. Zejména ty noky nám moc nejely. Přidala jsem do nich jemně sekanou petrželku, dle zdejšího receptu na petrželové noky a do brynzy už jsem nic zeleného nepřidávala, ani ničím nesypala. Brynzové halušky jsou brynzové halušky.

  • Martin Valový | 6. 1. 2007 02:13

    Když nemám kopr přidávám do brynzy jogurt a hrst jemně krájeného porku – rovněž chuťový balzám :-)

  • Jarmila Vaľová | 13. 10. 2006 22:40

    Ja tie halušky opekám na masle a potom posypem škoricou a cukrom.Moja svokra mala rada slané a s kyslým mliekom.

  • Jitka Bublová | 15. 5. 2006 13:13

    Tak teď nevím, co mám zítra vyzkoušet dřív, pirohy z rohlíků nebo ruhle brynzovou pochoutku, už se mi sbíhají sliny na obě, jedno vypadá lílp než druhé. Nejspíš udělám oběd o dvou chodech :-)

  • Janinka | 13. 5. 2006 17:57

    Terezko, jak jsem viděla název, hned jsem si říkala, že to bude nějaká "bomba" od Vás. Jen to čtu a už se mi sbíhají sliny. Obávám se, že to nevydržím a zítra poběžím pro tu kukuřičnou krupici (snad ji budou mít v běžném hyperu) a brynzu. Tohle prostě MUSÍM vyzkoušet!

  • Tereza Jarčušková | 12. 5. 2006 12:41

    Áno, približne tak dávam aj ja, aby ste mali kašu tak hustú, že sa lyžicou dajú vykrajovať halušky.

  • Anonym | 11. 5. 2006 20:29

    Neco podobneho se dela v Rumunsku a protoze brynzu milujeme, myslim ze tohle bude paradni zmena:-) Terezko, to mnozstvi je na kolik vody? Obycejne davam plny kavovy hrnek kukuricne mouky na litr vody, vychazi to tak i tady?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Kopr Kukuřičná krupice Olej Sůl Uzená slanina Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

195
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
125
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
105
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
99
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
94
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Bryndzové škorce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact