• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bryndzové škorce
Napište svůj komentář k receptu

Bryndzové škorce

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bryndzové škorce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g kukuřičná krupice
    • sůl
    • 250
      g bryndza
    • 1
      lžíce zakysaná smetana
    • 100
      g uzená slanina
    • kopr
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, soli a vody uvaříme hustou kukuřičnou kaši, necháme ji vychladnout.
2
Z vychladlé kaše lžící vykrajujeme větší halušky, které smažíme v oleji dozlata.
3
Hned je rozdělujeme na talíře, posypeme brynzou rozmíchanou se smetanou a přelijeme rozškvařenou slaninou.
4
Posypeme sekaným koprem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Rychlé bryndzové špecle

Rychlé bryndzové špecle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 10. 1. 2007 12:55

    Oľga, toto nie sú bryndzové halušky, ale úplne iné jedlo, takže sa to s nimi nedá porovnávať.

  • olga lisáková | 10. 1. 2007 12:31

    Nám tedy moc nechutnalo. Zejména ty noky nám moc nejely. Přidala jsem do nich jemně sekanou petrželku, dle zdejšího receptu na petrželové noky a do brynzy už jsem nic zeleného nepřidávala, ani ničím nesypala. Brynzové halušky jsou brynzové halušky.

  • Martin Valový | 6. 1. 2007 02:13

    Když nemám kopr přidávám do brynzy jogurt a hrst jemně krájeného porku – rovněž chuťový balzám :-)

  • Jarmila Vaľová | 13. 10. 2006 22:40

    Ja tie halušky opekám na masle a potom posypem škoricou a cukrom.Moja svokra mala rada slané a s kyslým mliekom.

  • Jitka Bublová | 15. 5. 2006 13:13

    Tak teď nevím, co mám zítra vyzkoušet dřív, pirohy z rohlíků nebo ruhle brynzovou pochoutku, už se mi sbíhají sliny na obě, jedno vypadá lílp než druhé. Nejspíš udělám oběd o dvou chodech :-)

  • Janinka | 13. 5. 2006 17:57

    Terezko, jak jsem viděla název, hned jsem si říkala, že to bude nějaká "bomba" od Vás. Jen to čtu a už se mi sbíhají sliny. Obávám se, že to nevydržím a zítra poběžím pro tu kukuřičnou krupici (snad ji budou mít v běžném hyperu) a brynzu. Tohle prostě MUSÍM vyzkoušet!

  • Tereza Jarčušková | 12. 5. 2006 12:41

    Áno, približne tak dávam aj ja, aby ste mali kašu tak hustú, že sa lyžicou dajú vykrajovať halušky.

  • Anonym | 11. 5. 2006 20:29

    Neco podobneho se dela v Rumunsku a protoze brynzu milujeme, myslim ze tohle bude paradni zmena:-) Terezko, to mnozstvi je na kolik vody? Obycejne davam plny kavovy hrnek kukuricne mouky na litr vody, vychazi to tak i tady?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Kopr Kukuřičná krupice Olej Sůl Uzená slanina Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Super koblížky

Super koblížky

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Americký hamburger

Americký hamburger

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Mrkvové šátečky s povidly

Mrkvové šátečky s povidly

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

165 minut
Husí vývar s těstovinami

Husí vývar s těstovinami

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
19
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Patrik Hezucký (55): Skončil na vozíčku!

Patrik Hezucký (55): Skončil na vozíčku!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Bryndzové škorce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact