• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bryndzové škorce
Napište svůj komentář k receptu

Bryndzové škorce

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bryndzové škorce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g kukuřičná krupice
    • sůl
    • 250
      g bryndza
    • 1
      lžíce zakysaná smetana
    • 100
      g uzená slanina
    • kopr
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, soli a vody uvaříme hustou kukuřičnou kaši, necháme ji vychladnout.
2
Z vychladlé kaše lžící vykrajujeme větší halušky, které smažíme v oleji dozlata.
3
Hned je rozdělujeme na talíře, posypeme brynzou rozmíchanou se smetanou a přelijeme rozškvařenou slaninou.
4
Posypeme sekaným koprem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Rychlé bryndzové špecle

Rychlé bryndzové špecle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 10. 1. 2007 12:55

    Oľga, toto nie sú bryndzové halušky, ale úplne iné jedlo, takže sa to s nimi nedá porovnávať.

  • olga lisáková | 10. 1. 2007 12:31

    Nám tedy moc nechutnalo. Zejména ty noky nám moc nejely. Přidala jsem do nich jemně sekanou petrželku, dle zdejšího receptu na petrželové noky a do brynzy už jsem nic zeleného nepřidávala, ani ničím nesypala. Brynzové halušky jsou brynzové halušky.

  • Martin Valový | 6. 1. 2007 02:13

    Když nemám kopr přidávám do brynzy jogurt a hrst jemně krájeného porku – rovněž chuťový balzám :-)

  • Jarmila Vaľová | 13. 10. 2006 22:40

    Ja tie halušky opekám na masle a potom posypem škoricou a cukrom.Moja svokra mala rada slané a s kyslým mliekom.

  • Jitka Bublová | 15. 5. 2006 13:13

    Tak teď nevím, co mám zítra vyzkoušet dřív, pirohy z rohlíků nebo ruhle brynzovou pochoutku, už se mi sbíhají sliny na obě, jedno vypadá lílp než druhé. Nejspíš udělám oběd o dvou chodech :-)

  • Janinka | 13. 5. 2006 17:57

    Terezko, jak jsem viděla název, hned jsem si říkala, že to bude nějaká "bomba" od Vás. Jen to čtu a už se mi sbíhají sliny. Obávám se, že to nevydržím a zítra poběžím pro tu kukuřičnou krupici (snad ji budou mít v běžném hyperu) a brynzu. Tohle prostě MUSÍM vyzkoušet!

  • Tereza Jarčušková | 12. 5. 2006 12:41

    Áno, približne tak dávam aj ja, aby ste mali kašu tak hustú, že sa lyžicou dajú vykrajovať halušky.

  • Anonym | 11. 5. 2006 20:29

    Neco podobneho se dela v Rumunsku a protoze brynzu milujeme, myslim ze tohle bude paradni zmena:-) Terezko, to mnozstvi je na kolik vody? Obycejne davam plny kavovy hrnek kukuricne mouky na litr vody, vychazi to tak i tady?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Kopr Kukuřičná krupice Olej Sůl Uzená slanina Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůta po americku

Krůta po americku

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Brampatáčky

Brampatáčky

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

128
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
96
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
84
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
73
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
67
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Bryndzové škorce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact