• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bryndzové noky
Napište svůj komentář k receptu

Bryndzové noky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bryndzové noky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      šálek mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g špek
    • 200
      g bryndza

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, vajec a mléka vypracujeme velmi tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Uvaříme ve slané vodě. Nakrájíme špek na kostičky a vyškvaříme. Hotové noky v míse promícháme s tukem a s brynzou. Necháme chvíli v troubě prohřát. Před podáváním je posypeme špekovými škvarky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky

Rychlé bryndzové špecle

Rychlé bryndzové špecle

Cuketové knedlíčky / noky

Cuketové knedlíčky / noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanach
    Hanach | 15. 4. 2014 13:24

    Tak jsem vyzkoušela a musím říct, že tam máte asi v receptu nějaký překlep v množství mouky. Když jsem udělala těsto podle Vašeho předpisu, těsto bylo hodně řídké, takže jsem přisypávala a přisypávala, nakonec jsem tedy nedělala tak tuhé těsto jak píšete a nechala řidší a zavařila. Ve finále to bylo dobré :-)

  • wis | 16. 10. 2013 14:24

    to nejsou halusky :( ty jsou z brambor, mouky, soli...kdyz se nasekaji nozem do vody, tak se promasti maslem, zamicha se do toho bryndza se smetanou, a posype se to bohate vyskverenym spekem.... proste troji masteni musi byt...a brambory taky :(

  • Petr | 29. 1. 2013 21:03

    Tohle opravdu nejsou halusky. Halusky jsou z bramboroveho testa - najemno nastrouhane brambory se smichaji s moukou a osoli. Vejce v teste nema co delat.

  • Dáša | 5. 1. 2013 11:33

    Pravé slovenské bryndzové halušky jsou z brambor a mouky. Tohle jsou spíše špecle s bryndzou :-\

  • Tereza J. | 6. 10. 2012 21:08

    Či poviem strapašky alebo halušky, je to to isté. V niektorých krajoch sa používa viac jeden ibde druhý pojem, ale je to to isté :-)

  • Kamila B.
    Kamila B. | 3. 10. 2012 09:14

    Pravdou ale je, že v mnohých restauracích na Slovensku uvádějí v jídelním lístku Strapačky jako ty se zelím a Halušky jako ty s bryndzou. :-)

  • ... | 3. 10. 2012 08:54

    Tereza J. 29.08.2007 | 19:00 | reagovat | závadný Strapačky môžu byť s bryndzou, kapustou hlávkovou aj kyslou, tvarohom, aj so syrom, ale toto sú nokerle alebo noky ( niekde sa im hovorí tak inde onak ), ale strapačky to nie sú. Ako som už písala, strapačky sú zo surových strúhaných zemiakov. Strapačky = halušky

  • Kamila B.
    Kamila B. | 1. 10. 2012 15:20

    Máte pravdu, je to přesně tak, jak píšete. Opraveno, díky. :-)

  • irena | 1. 10. 2012 15:15

    tento recept by se měl jmenovat Brynzové halušky, protože Strapačky jsou se zelím a slaninou a ne s brynzou :-! ;-)

  • Iwetca | 17. 3. 2011 11:54

    Ale špek se nazařazuje do masa....

  • Vegeta | 16. 10. 2010 20:47

    Další bezmasý pokrm se ŠPEKEM! Ten se totiž v Čechách běžně sází a pěstuje na zahrádce za domem.

  • Vanda | 6. 11. 2007 23:02

    Spravne, strapacky vzdy zo zemiakov.

  • Tereza J. | 29. 8. 2007 19:00

    Strapačky môžu byť s bryndzou, kapustou hlávkovou aj kyslou, tvarohom, aj so syrom, ale toto sú nokerle alebo noky ( niekde sa im hovorí tak inde onak ), ale strapačky to nie sú. Ako som už písala, strapačky sú zo surových strúhaných zemiakov. Strapačky = halušky

  • Anonym | 29. 8. 2007 16:40

    a nejsou strapačky se zelím bez brynzy?

  • Tereza Jarčušková | 9. 11. 2005 07:40

    Strapačky sa robia zo zemiakového cesta, nie z múky !

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bryndza Hrubá mouka Mléko Špek Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Slepičí polévka s noky

Slepičí polévka s noky

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
22
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
22
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
21
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 14. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo dostane zajímavou nabídku?

Denní horoskop na pondělí 14. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo dostane zajímavou nabídku?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Bryndzová pomazánka
Bryndzová pomazánka
Bryndzová pomazánka II.
Bryndzová pomazánka II.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky
Brynzová pomazánka II.
Brynzová pomazánka II.
Brynzová pomazánka III.
Brynzová pomazánka III.
Brynzové halušky
Brynzové halušky
  • Recepty.cz
  • Bryndzové noky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact