V míse smíchejte třtinový cukr, mouku, skořici, máslo, ořechy a rozinky. Prsty vypracujte drobenku. Nechte ji v ledničce odpočinout a ztuhnout, drobenka tak lépe drží pohromadě.
2
Brusinky smíchejte se 2 lžícemi mouky. Do jiné mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, skořici, jedlou sodu a kypřicí prášek.
3
V robotu vyšlehejte máslo s cukry do nadýchané pěny. Snižte rychlost a postupně zašlehejte obě vejce - jedno po druhém, a vanilkový extrakt. Pak střídavě přimíchávejte řecký jogurt a sypkou směs. Pozor, nepřemíchat! Nakonec přidejte brusinky obalené v mouce a zamíchejte.
4
Bábovkovou formu vymažte a vysypte hrubou moukou. Naplňte formu jednou třetinou těsta, zasypte polovinou drobenky. Naneste druhou třetinu těsta a opět zasypte drobenkou. Navrch rozložte zbytek těsta a pečte v předehřáté troubě při 175 °C dozlatova, asi 60–65 minut.
5
Upečenou bábovku vyklopte; až vychladne, posypejte ji jemným moučkovým cukrem.