• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brusinková bábovka s drobenkou
Napište svůj komentář k receptu

Brusinková bábovka s drobenkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brusinková bábovka s drobenkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Drobenka
    • 30
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • rozinky 1/3 hrnku
    • vlašské ořechy 1/2 hrnku
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 100
      g třtinový cukr
  • Těsto
    • 110
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • moučkový cukr na posypání
    • prášek do pečiva 1/2 lžičky
    • 240
      g bílý jogurt řecký
    • 250
      g brusinky
    • 300
      g špaldová mouka
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 125
      g cukr krupice
    • 125
      g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

1
V míse smíchejte třtinový cukr, mouku, skořici, máslo, ořechy a rozinky. Prsty vypracujte drobenku. Nechte ji v ledničce odpočinout a ztuhnout, drobenka tak lépe drží pohromadě.
2
Brusinky smíchejte se 2 lžícemi mouky. Do jiné mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, skořici, jedlou sodu a kypřicí prášek.
3
V robotu vyšlehejte máslo s cukry do nadýchané pěny. Snižte rychlost a postupně zašlehejte obě vejce - jedno po druhém, a vanilkový extrakt. Pak střídavě přimíchávejte řecký jogurt a sypkou směs. Pozor, nepřemíchat! Nakonec přidejte brusinky obalené v mouce a zamíchejte.
4
Bábovkovou formu vymažte a vysypte hrubou moukou. Naplňte formu jednou třetinou těsta, zasypte polovinou drobenky. Naneste druhou třetinu těsta a opět zasypte drobenkou. Navrch rozložte zbytek těsta a pečte v předehřáté troubě při 175 °C dozlatova, asi 60–65 minut.
5
Upečenou bábovku vyklopte; až vychladne, posypejte ji jemným moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brusinková vodka

Brusinková vodka

Brusinková štola - tvarohová

Brusinková štola - tvarohová

Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Brusinky Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá Špaldová mouka Sůl Třtinový cukr Vanilkový extrakt Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně

Olomoucká pomazánka s mascarpone -…

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

50
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové…
49
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
47
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
46
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
42
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Bruschetty s krémovým sýrem a broskví
Bruschetty s krémovým sýrem a broskví
Bruschetty s rajčatovou salsou a delikátním sýrem
Bruschetty s rajčatovou salsou a…
Bruschetty s ricottou a cuketou
Bruschetty s ricottou a cuketou
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková vodka
Brusinková vodka
Brusinkové "blondýnky"
Brusinkové "blondýnky"
  • Recepty.cz
  • Brusinková bábovka s drobenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact