• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bruschetta - mňamka
Napište svůj komentář k receptu

Bruschetta - mňamka

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bruschetta - mňamka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • bazalka
    • sůl
    • rajčata
    • červená cibule
    • olivový olej
    • veka nebo bílá bageta
    • pepř celý drcený nebo nahrubo namletý
    • dressing balsamikový

Postup přípravy receptu

1
Veku nebo bagetu nakrájíme na plátky, poklademe na plech, hodně posolíme, popepříme, pokropíme olivovým olejem (klidně více než méně) opečeme v troubě do křupava. Teplé dáme na talíř, na ně se navrší salsa (pořádnou vrstvu), posypeme bazalkou pokrájenou na kousky, pocákáme balsamikovým dresinkem, ozdobíme ještě pěkně velkým kouskem bazalky a podáváme.
2
Salsa: pokrájená rajčata a cibule na malé kousky, sůl, pepř a hodně olivového oleje. Vše promíchat a je to. Lepší je třeba trochu uležená, vydrží i pár dní v lednici.
3
Výborné jako předkrm, nebo jen tak chuťovka. Vynikající k popíjení vínka!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bruschetta (Topinka)

Bruschetta (Topinka)

Palačinky se šunkou: Mňamka babičky Věry

Palačinky se šunkou: Mňamka babičky…

Mňamka štrúdl pro štíhlou linii - S.P.L.K.

Mňamka štrúdl pro štíhlou linii - S.P…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 16. 4. 2013 19:26

    <3super je to lehký a moc dobrý

  • Di | 16. 5. 2007 06:43

    Správně se to opravdu čte brusketa. právě jsem si to ověřila v římské restauraci.

  • Jozef T. | 19. 3. 2007 19:19

    Pani Jana, je mi to lúto, ale nemáte pravdu. "Ch" v taliancine nahradzuje "k" ak po nom nasleduje "e" alebo "i". Ak nasleduje "a", "o" alebo "u" sa píse "c" a tiez sa cíta "k".

  • Anonym | 16. 3. 2007 12:22

    Bruscheta je z italštiny a čte se brusketa.

  • Jana | 16. 3. 2007 00:32

    spravne se to cte BRUSETA-s s hackem

  • Hana vac. | 15. 3. 2007 19:58

    Tohle je jina variace a hlavne bez cesneku!Jiny recept ji na chut.;)) Vsechno co si kdo vytvori je original.Jinak v Italii maji take crostini,ty se delaji z ciabatty a hlavne davaji na to vsechno mozny,je spousta variaci.Muze byt prosciutto,fik a mata,nebo mozzarella a chilli a spousta dalsich a dalsich variaci. papalala

  • Patrick Schmitt | 15. 3. 2007 11:53

    Recept, jaky zde zminuje Martina, jsem jiz pred casem pridal. Kdyz zadate do vyhledavani Bruschetta, tak to jeden z vysledku bude, vsak to poznate. ;-) Taky si myslim, ze ta variace je lepsi

  • Zuzana | 15. 3. 2007 10:55

    brusketa :-) Leni

  • Martina Š. | 15. 3. 2007 10:51

    Ještě chutnější a typičtější je kombinace: rajčata, bazalka, olivový olej, sůl, pepř - a hlavně česnek!

  • Anonym | 15. 3. 2007 10:40

    Poradíte mi někdo, jak se to správně italsky čte???Díky, Lenka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Dietní Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená cibule Dressing Olivový olej Pepř celý Rajčata Sůl Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Makovec

Makovec

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

21
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
16
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec)…
15
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…
14
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
13
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Bruschetta - mňamka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact