• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bruschetta - česneko-rajčatový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Bruschetta - česneko-rajčatový chléb

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bruschetta - česneko-rajčatový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks rajčata velká
    • 1
      lžička bazalka koření nebo nasekaná čerstvá
    • 8
      plátek bageta asi 2cm tlusté, našikmo nakrájené
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      sůl
    • 1
      pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Omyjeme a oloupeme rajčata, odstraníme jádýrka a dužinu nakrajíme na malé kostky; dáme do menší misky. Přidáme bazalku (orientačně: 1 vrchovatou lžičku, pokud se jedná o koření; záleží na velikosti rajčat), řádně osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a olivový olej. Promícháme a dle potreby dochutíme. Necháme trošku uležet v ledničce. Plátky bagety restujeme dozlatova v troubě nebo na grilu a okamžitě potřeme studenou vyrobenou směsí, přičemž přebytečnou tekutinu nevyužijeme, ihned podáváme.
2
Bruschetta chutná totiž nejlépe, když je "chléb" ještě teplý a směs stále ještě studená.
3
Tento recept pochází z Itálie, známý je i v částech Řecka. Díky česneku lehce palivá Bruschetta je v Itálii oblibeným předkrmem ale i přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bruschetta (Topinka)

Bruschetta (Topinka)

Rajčatový chléb

Rajčatový chléb

Rajčatový salát III.

Rajčatový salát III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di - | 9. 9. 2008 22:02

    Dneska v poledne vařili na ČT 2 Kluci v akci bruschettu, tedy připravovala jim ji pravá Italka. Šlo opravdu o běžný italský bílý chléb a ještě mám pocit, že ho ani neopékala - pokud jsem dobře viděla, protože jsem u toho vařila.

  • Olga Villano | 9. 9. 2008 21:00

    k přípravě bruschetty využijeme starší bílé pečivo -ciabatta nebo bageta- nakrájené na silnější plátky, které opečeme třeba v topinkovači. Stroužkem česneku potřeme -více nebo méně- opečené pečivo a obložíme zralými rajčaty, posolíme, okořeníme oreganem nebo v létě bazalkou, pokapeme dobrým oliv.olejem. Přidáte-li mozzarellu máte chutnou lehkou večeři.

  • Lenka walová | 9. 9. 2008 19:31

    Nikdy jsem bruschettu nejedla, ale recept mě inspiroval k využití včerejších rohlíku, které jsem rozpekla v troubě. Směs byla vynikající i na nich. Ostatním členům rodiny jsem namluvila, že se jedná o bruschettu. : ))) Díky za inspiraci a doufám, že jsem neurazila milovníky italské kuchyně.

  • Di - | 8. 9. 2008 19:16

    Já jsem jedla bruschettu vloni v Římě a mám pocit, že byla z běžného italského chleba (bílý, hodně pórovitý, rozhodně ne ale buchtovitý jako naše veka). Stejný chléb nám pak dali jako přílohu k hlavnímu chodu.

  • tatuška | 7. 8. 2007 11:20

    tak, jak to dělá autor, je to opravdu mňam.

  • Patrick Schmitt | 25. 6. 2007 03:55

    To je urcite dobry napad. Kdyz se to necha ulezet, tak je cut intensivnejsi. Samozrejme, ze si clovek muze take poradit tak, ze pouzije vetsi mnozstvi aromatickych ingredienci, pokud to ma jit rychle, jak pri tomto receptu, vseobecne se ale take priklanim k nakladani predem

  • nika982 | 11. 6. 2007 11:51

    Nejlepší je mít v uzavíratelných vaničkách naložený zvlášť již prolisovaný česnek a zvlášť nasekanou nebo sušenou bazalku v oliv. oleji. Pak si jen vezmete potřebné množství a odhadnete slanost. To mám také přímo od Italů.

  • Patrick Schmitt | 28. 12. 2006 23:53

    Myslim, ze priprava Bruschetty je regionalne zavisla. Vedl jsem o tom uz ruzne diskuze a slysel jsem i zcela odlisne recepty. Jiste, ze soleni je zavisle taky na postupu a na tom, jak dlouho to nechate ulezet. Pepr se tam ovsem opravdu hodi, zalezi na chuti. Bruschetta podle tohoto receptu se mi ovsem osvedcila a je takto velmi oblibena. Nasekanou petrzel muzu doporucit, nejlepe jako dekoraci.Inu...kazdy si Bruschettu koneckoncu muze upravit podle sveho, ja samozrejme doporucuji muj recept s timto postupem:-)

  • werca | 28. 12. 2006 12:54

    S Italem ziji tak jenom bych chtela rici, ze je to opravdu super jenom se jeste pridava petrzelka na drobno a nepepri se a soli az na konec jako vse ostatni v Italii a ne moc a v chladu by mel pobyt vice nez jen chvili, minimalne 3 az 4 hodiny poznate pak proc nesolit je opravdu dobre prolezele :)

  • Patrick Schmitt | 15. 12. 2006 18:01

    Já jsem Bruschettu poprvé jedl v řecké restauraci v Německu. Chtěl jsem si to udělat doma, ale nebyl jsem si zcela jisty, co všechno se tam dává. Trvalo mi poměrně dlouho, než jsem na to přišel....přitom je to docela jednoduchá záležitost:-) Každopádně v Itálii jsem sice byl, ale Bruschettu jsem tam bohužel nechutnal, takže ani nevím, jaké pečivo používají...Dovedl bych si bruschettu ale představit i s restovanou Ciabattou a Ciabatta se ve velkych obchodech už prodává běžně...ale i stou bagetou je to moc dobré. Každopádně nedoporučuju veku. Uvnitř je moc měkká, celá se rozpadává při krájení a přípravě, delá to děsny binec a chuťově veka taky za moc nestojí, takže buď bageta, nebo ta Ciabatta :-)

  • Ivana Přikrylová | 13. 12. 2006 21:44

    Pravá bruschetta ovšem není z bagety, v Itálii se prodává jako speciální pečivo, které ovšem u nás není k dostání, takže s bagetou jako náhradou souhlasím :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bazalka Česnek Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Pečený kapr

Pečený kapr

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

30
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
15
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
14
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
14
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Proměna Sandry Pogodové: Vzpoura kadeřníkovi! Sama vzala nůžky a…

Proměna Sandry Pogodové: Vzpoura kadeřníkovi! Sama vzala nůžky a…

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

  • Recepty.cz
  • Bruschetta - česneko-rajčatový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact