• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bruschetta - česneko-rajčatový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Bruschetta - česneko-rajčatový chléb

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bruschetta - česneko-rajčatový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks rajčata velká
    • 1
      lžička bazalka koření nebo nasekaná čerstvá
    • 8
      plátek bageta asi 2cm tlusté, našikmo nakrájené
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      sůl
    • 1
      pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Omyjeme a oloupeme rajčata, odstraníme jádýrka a dužinu nakrajíme na malé kostky; dáme do menší misky. Přidáme bazalku (orientačně: 1 vrchovatou lžičku, pokud se jedná o koření; záleží na velikosti rajčat), řádně osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a olivový olej. Promícháme a dle potreby dochutíme. Necháme trošku uležet v ledničce. Plátky bagety restujeme dozlatova v troubě nebo na grilu a okamžitě potřeme studenou vyrobenou směsí, přičemž přebytečnou tekutinu nevyužijeme, ihned podáváme.
2
Bruschetta chutná totiž nejlépe, když je "chléb" ještě teplý a směs stále ještě studená.
3
Tento recept pochází z Itálie, známý je i v částech Řecka. Díky česneku lehce palivá Bruschetta je v Itálii oblibeným předkrmem ale i přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bruschetta (Topinka)

Bruschetta (Topinka)

Rajčatový chléb

Rajčatový chléb

Rajčatový salát III.

Rajčatový salát III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di - | 9. 9. 2008 22:02

    Dneska v poledne vařili na ČT 2 Kluci v akci bruschettu, tedy připravovala jim ji pravá Italka. Šlo opravdu o běžný italský bílý chléb a ještě mám pocit, že ho ani neopékala - pokud jsem dobře viděla, protože jsem u toho vařila.

  • Olga Villano | 9. 9. 2008 21:00

    k přípravě bruschetty využijeme starší bílé pečivo -ciabatta nebo bageta- nakrájené na silnější plátky, které opečeme třeba v topinkovači. Stroužkem česneku potřeme -více nebo méně- opečené pečivo a obložíme zralými rajčaty, posolíme, okořeníme oreganem nebo v létě bazalkou, pokapeme dobrým oliv.olejem. Přidáte-li mozzarellu máte chutnou lehkou večeři.

  • Lenka walová | 9. 9. 2008 19:31

    Nikdy jsem bruschettu nejedla, ale recept mě inspiroval k využití včerejších rohlíku, které jsem rozpekla v troubě. Směs byla vynikající i na nich. Ostatním členům rodiny jsem namluvila, že se jedná o bruschettu. : ))) Díky za inspiraci a doufám, že jsem neurazila milovníky italské kuchyně.

  • Di - | 8. 9. 2008 19:16

    Já jsem jedla bruschettu vloni v Římě a mám pocit, že byla z běžného italského chleba (bílý, hodně pórovitý, rozhodně ne ale buchtovitý jako naše veka). Stejný chléb nám pak dali jako přílohu k hlavnímu chodu.

  • tatuška | 7. 8. 2007 11:20

    tak, jak to dělá autor, je to opravdu mňam.

  • Patrick Schmitt | 25. 6. 2007 03:55

    To je urcite dobry napad. Kdyz se to necha ulezet, tak je cut intensivnejsi. Samozrejme, ze si clovek muze take poradit tak, ze pouzije vetsi mnozstvi aromatickych ingredienci, pokud to ma jit rychle, jak pri tomto receptu, vseobecne se ale take priklanim k nakladani predem

  • nika982 | 11. 6. 2007 11:51

    Nejlepší je mít v uzavíratelných vaničkách naložený zvlášť již prolisovaný česnek a zvlášť nasekanou nebo sušenou bazalku v oliv. oleji. Pak si jen vezmete potřebné množství a odhadnete slanost. To mám také přímo od Italů.

  • Patrick Schmitt | 28. 12. 2006 23:53

    Myslim, ze priprava Bruschetty je regionalne zavisla. Vedl jsem o tom uz ruzne diskuze a slysel jsem i zcela odlisne recepty. Jiste, ze soleni je zavisle taky na postupu a na tom, jak dlouho to nechate ulezet. Pepr se tam ovsem opravdu hodi, zalezi na chuti. Bruschetta podle tohoto receptu se mi ovsem osvedcila a je takto velmi oblibena. Nasekanou petrzel muzu doporucit, nejlepe jako dekoraci.Inu...kazdy si Bruschettu koneckoncu muze upravit podle sveho, ja samozrejme doporucuji muj recept s timto postupem:-)

  • werca | 28. 12. 2006 12:54

    S Italem ziji tak jenom bych chtela rici, ze je to opravdu super jenom se jeste pridava petrzelka na drobno a nepepri se a soli az na konec jako vse ostatni v Italii a ne moc a v chladu by mel pobyt vice nez jen chvili, minimalne 3 az 4 hodiny poznate pak proc nesolit je opravdu dobre prolezele :)

  • Patrick Schmitt | 15. 12. 2006 18:01

    Já jsem Bruschettu poprvé jedl v řecké restauraci v Německu. Chtěl jsem si to udělat doma, ale nebyl jsem si zcela jisty, co všechno se tam dává. Trvalo mi poměrně dlouho, než jsem na to přišel....přitom je to docela jednoduchá záležitost:-) Každopádně v Itálii jsem sice byl, ale Bruschettu jsem tam bohužel nechutnal, takže ani nevím, jaké pečivo používají...Dovedl bych si bruschettu ale představit i s restovanou Ciabattou a Ciabatta se ve velkych obchodech už prodává běžně...ale i stou bagetou je to moc dobré. Každopádně nedoporučuju veku. Uvnitř je moc měkká, celá se rozpadává při krájení a přípravě, delá to děsny binec a chuťově veka taky za moc nestojí, takže buď bageta, nebo ta Ciabatta :-)

  • Ivana Přikrylová | 13. 12. 2006 21:44

    Pravá bruschetta ovšem není z bagety, v Itálii se prodává jako speciální pečivo, které ovšem u nás není k dostání, takže s bagetou jako náhradou souhlasím :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bazalka Česnek Olivový olej Pepř mletý Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Tvarůžková pomazánka V

Tvarůžková pomazánka V

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

260
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
230
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
80
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
76
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
69
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Andrea Verešová na módní akci: Sázka na průhlednou!

Andrea Verešová na módní akci: Sázka na průhlednou!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

  • Recepty.cz
  • Bruschetta - česneko-rajčatový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact