• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Bruschetta
Napište svůj komentář k receptu

Bruschetta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bruschetta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks žemle nebo starší housky
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      kostka máslo
    • 1
      lžíce bazalka čerstvá
    • 2
      ks rajčata 1-2
    • 1
      ks paprika
    • 2
      lžíce rajský protlak nebo kečup
    • 8
      ks černé olivy vypeckované
    • 100
      g eidam sýr 45% nebo mozzarela
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olivový olej
    • 1
      ks grapefruitová šťáva
    • 2
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Žemle rozkrojíme a dáme opéct dozlatova. Smícháme česnek se čtvrtkou másla a bazalkou a potřeme upečené žemle. Rajčatům sloupneme dužinu, nakrájíme je nadrobno a přidáme nakrájenou papriku. Přimícháme asi 2 lžíce protlaku nebo kečupu a černé olivy. Přikapeme šťávu asi z půlku grepu, zalijeme olivovým olejem a 2 lžícema medu. Suroviny zamícháme a rozdělíme na opečené a máslem pomazané žemle. Přidáme sýr, osolíme a opepříme. Obložené žemle pečeme chvíli v troubě, dokud se sýr nerozpeče a nezačne roztékat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bruschetta (Topinka)

Bruschetta (Topinka)

Bruschetta - česneko-rajčatový chléb

Bruschetta - česneko-rajčatový chléb

Bruschetta - mňamka

Bruschetta - mňamka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt | 23. 12. 2006 19:17

    To H D: Na tom neco bude:-) Kdyz vidim recept, tak si ho vzdy trosku upravim. Vzdy me napadne neco, jak ho vylepsit, coz neznamena, ze druhemu to pak musi chutnat, i kdyz se mi to nejak zvlast casto nestava. Kazdopadne tu ted jsou dva recepty na bruschettu a kazdy si muze vybrat, co se mu libi vic:-) Ostatne: Vesele Vanoce:-)

  • H D | 22. 12. 2006 20:37

    Patricku, oliv.olej.česnek,sůl a pepř je jen základ původní bruschetty.Ital. kuchyně je od severu-špekové knedlíky se zelím, přes lanýže a těstoviny všeho druhu až po ty sicilské hodně rybí a rajčatové lahůdky.Je to velmi, velmi krajově odlišné a nedá se říci,co je typické a to pravé, opravdové ,např. bruschetta.Zkuste třeba sardelové máslo a rajčátko.Italové vedou velký spor o tiramisu-jaký do toho piškot? Je to asi jako s naší svíčkovou.Každý ji umí nejlépe a je na ni pyšný.A v tom je právě ten půvab kuchtění.Tak vyzkoušejte různé varianty a třeba vymyslíte něco,že italové padnou na záda!:-))))

  • Patrick Schmitt | 22. 12. 2006 12:31

    Za tip s tim pecivem dekuji, nekdy to vyzkousim. I tak jsem o bruschette bez rajcat a bazalky jeste neslysel a uz ted vim, ze by mi nechutnala. Pravda ale je, ze si kazdy muze dat, co mu chutna nejvic. ;-)

  • H D | 16. 12. 2006 11:26

    Na klasickou italskou bruschettu patří opravdu jen česnek,olivový olej,sůl a pepř. Na jihu přidávají drobně pokrájená rajčata a čerstvou posekanou bazalku.Ale jsme v Čechách dejme si tam co nám chutná.Jen mám malý tip:italskému děravému chlebu se nejvíce podobá kořenový chléb-mají celkem běžně.Je to takový zakroucený bochník.Neopečený se moc nedá jíst,je jako houba,ale osmahnutý nasucho je báječný .

  • Patrick Schmitt | 16. 12. 2006 03:40

    Osobne si myslim, ze mnoho ingrdienci tam nema co hledat, ale jak komu chutna... Mne osobne teda chutna Bruschuetta vic podle receptu, ktery jsem sem nedavno pridal sam a myslim, ze se originalu priblizuje taky mnohem vic...

  • Sarka | 8. 6. 2006 12:18

    Uplne skvelej recept! Zkusila jsem to bez oliv, medu, grepfruitove stavy, protlaku a syra alle zato s cervenou cibuli a bylo to moc dobre. Doporucuji vsem!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Černé olivy Česnek Eidam sýr Grapefruitová šťáva Máslo Med Olivový olej Paprika Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Sůl Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

91
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
72
Drůbeží salát II.
Drůbeží salát II.
65
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
50
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda -…
50
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz ŽIVĚ: Michael Douglas (80): Hollywoodská star na červeném koberci ve Varech!

ŽIVĚ: Michael Douglas (80): Hollywoodská star na červeném koberci ve Varech!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

  • Recepty.cz
  • Bruschetta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact