• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Brownies (original England)
Napište svůj komentář k receptu

Brownies (original England)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brownies (original England)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      lžíce kakao hořké
    • 0,25
      hrnek máslo
    • 1
      hrnek cukr krystal může být i třtinový
    • 0,50
      lžička vanilkový extrakt
    • 0,25
      lžička sůl
    • 0,33
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek ořechy pekanové nemusí být
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Rozpustíme máslo a přidáme kakao - mixujeme. Potom přimícháme vše ostatní a dobře promícháme. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou, pečeme ve vyhřáté troubě. Necháme vystydnout a servírujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hamburgery original

Hamburgery original

Velikonoční brownies

Velikonoční brownies

Čokoládové brownies

Čokoládové brownies

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hanka | 5. 4. 2013 20:45

    není originální recept !!!!!!!! nemá být kakao, ale kvalitní čokoláda

  • Pony11 | 18. 10. 2012 18:49

    Byly naprosto skvělé :)

  • Vendy | 17. 10. 2012 19:23

    Toho má být tak málo? Tak malý žádný plech nemám :D teprve to dávám do trouby ale jinak chuť těsta je skvělá :)

  • danio.rerio | 4. 4. 2012 10:48

    Tak nevím, kde jsem udělala chybu, ale těsto bylo strašně tuhé (musela jsem ho prsty rozhňácat na plech). Bála jsem se, že z trouby vytáhnu akorát spálený škvarek. Nakonec byly k jídlu a chuťově dobré, ale byly prostě tuhé... :-\

  • menohe | 5. 11. 2011 12:34

    Dala jsem o něco méně cukru a trochu rozsekané čokolády, opravdu výborné!

  • majka | 21. 11. 2010 15:55

    Na druhý pokus se povedlo a je to fakt dost dobrý. Dala jsem 100g Hery, 1 hrnek cukru a 100g hrubé mouky dále dle rozpisu. Hlavně pekla jsem na 175°C a doba 25 - 29 minut. Nebát se toho, že těsto opravdu jaksi není dopečené, po vychladnutí ztuhne. Synek má mlsný jazýček a nemohl si to vynachválit. Hodně zdaru dalším kuchaříčkům.

  • Katka Maršálková | 14. 8. 2008 12:07

    a jakou dobu a na kolik se to má teda péct aby to nebylo syrové a zároveň se to nepřepeklo?

  • MS | 28. 5. 2007 15:47

    Ja nevim, ale vzdycky jsem myslela, ze brownies jsou z Ameriky a ne z Anglie :-(

  • Radka | 13. 1. 2007 23:35

    Brownies jsem dneska vyzkoušela, ale nepřečetla jsem si komentáře a "přepekla" jsem to-pozor na to!!Nedá se to vůbec jíst a je to jako kámen.Jinak péčte v hlubší formě, protože to moc nevyběhne.Tak zítra jdu péct znovu a snad se to povede!!

  • Michaela Atherton | 28. 5. 2006 11:32

    Tesco ted prodava skvele brownies. Jsou na povrchu polite cokoladou a ozdobene lentilkami M&M's.

  • dada | 28. 5. 2006 09:22

    ako dlho sa to ma piect a na akej teplote?

  • Dáša Holubcová | 9. 11. 2005 18:43

    Prosím kde seženu vanilkový extrakt a co to je?

  • Sofi | 9. 11. 2005 09:02

    Už dlouho sháním originál recept na brownies. protože syn tento moučník přímo zbožňuje...Tak jsem ho upekla, byl FAKT VYNIKAJÍCÍ a přesně takový, jaký známe z USA. Moc děkuji, udělala jste synovi i mně velkou radost! Všem, kteří mají rádi čokoládové moučníky vřele doporučuji.

  • Jana Han | 9. 11. 2005 07:33

    Jane z WM, az brownie upecete a pak rozkrojite, nebudte prekvapena, ze vypada jako sedly nebo nedopeceny kolac. Tak to ma byt. Hlavne ho nesmite prepeci, dokonce kdyz zkousite spejli uprosted pekace, jde ven "vopatlana", ale u tohoto typu kolace to tak ma byt. Take povrch vypada jako popraskany nater, ale i to je typicke. Ale jinak pro milovniky cokolady primo bozske jak uz napsala Tana. Napisi recept na ten z cololady.

  • Jana z VM | 8. 11. 2005 13:42

    Díky, díky, moc, holky za vyčerpávající informace !! Určitě vyzkouším. U nás - co je hnědé, je nejlepší. Dík.

  • Kafenka :-) | 8. 11. 2005 13:23

    Paní Jano, je to typický americký moučník.. a velmi oblíbený. Když jsem nějakou dobu pracovala v USA v rychlém občerstvení, vozili nám ho dodavatelé už upečený a zmražený. Je to hnědé podkladové těsto jako v tomto receptu a my jsme na něm měli ještě na můj vkus velmi sladkou čokoládovou polevu. V restauracích se servíruje třeba ještě se zmrzlinou a šlehačkou. Tohle kupované brownie mě zrovna moc nenadchlo, ale jednou jsem zkoušela i domácí a to bylo výborné.

  • Táňa K. | 8. 11. 2005 13:21

    Tento recept jsem zatím nezkoušela, ale různé druhy Brownies jsem ochutnala v Americe i v Anglii. Některé se pečou s kakaem, jako u tohoto receptu, jiné se pečou s čokoládou. Já mám raději ty s čokoládou, mám pocit, že to je chutnější, vynikne čokoládová chuť těsta (pro milovníky čokolády je to opravdová lahůdka:-) a buchta je hutnější a sytější než s kakaem. A když se přidají ještě ořechy (pekanové lze snadno nahradit vlašskými), tak to nemá chybu. Cukr se může použít bílý (krystal nebo krupice), ale s hnědým cukrem, který se v originálních receptech užívá nejčastěji, je to ještě lepší.

  • Jana z VM | 8. 11. 2005 06:41

    Moc by mě zajímalo, jak tento moučník chutná? Můžete se někdo podělit o své zkušenostki?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Brownies
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hrubá mouka Kakao Máslo Ořechy pekanové Sůl Vanilkový extrakt Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

113
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s…
90
Halloumi z grilu na salátu
Halloumi z grilu na…
61
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
46
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí koláčky na knedlíku
43
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Brownies (original England)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact