• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Broskvový moučník
Napište svůj komentář k receptu

Broskvový moučník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 53
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      dl polohrubá mouka
    • 2,50
      dl cukr
    • 2,50
      dl mléko
    • 1,25
      dl rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      plechovka broskvový kompot velký
  • Krém
    • 800
      ml šťáva z kompotu doplněná vodou
    • 2,50
      dl cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček želatina stačí malý - 10g
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

1
Z přísad na těsto ušleháme hladké těsto a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Posypeme drobně pokrájenými broskvemi a upečeme. Necháme zchladnout.
2
Zatím se dáme do přípravy krému. Šťávu z kompotu doplníme vodou do objemu 800 ml. V části tekutiny rozmícháme pudinkové prášky. Zbytek dáme vařit, přidáme cukry. Když směs začně vřít, vlijeme rozmíchané prášky a uvaříme klasický pudink. Odstavíme z ohně a pomalu vmícháme želatinu, pak tvaroh a smetanu. Pokud směs není díky tvarohu hladká, rozšleháme el. šlehačem.
3
Krémem potřeme vychladlý moučník a posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvový koláč

Broskvový koláč

Broskvový dort

Broskvový dort

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marsy | 1. 10. 2014 20:17

    to dáváte tvaroh a smetanu do horkého pudinku? dejte info a určitě vyzkouším

  • Katka | 17. 7. 2014 14:03

    SOUHLASÍM

  • Penzion Alenka | 7. 7. 2014 13:44

    Určitě vyzkoušíme.

  • ivavoj7
    ivavoj7 | 7. 7. 2014 07:35

    Trochu jsem měla problém s těstem tak jsem udělala svoje ověřený ale krém se mi povedl výborný, Celkově vyšel tento moučník na 1. Moc dobrý :-)

  • míra | 16. 4. 2014 19:31

    recepty tu jsou špatné není tu třeba postup jak udělat to těsto

  • Renata | 29. 1. 2014 19:00

    Myslím, že vypadá o dost lépe než chutná :-(

  • RauM
    RauM | 20. 5. 2013 12:57

    2,5 dl je přece 1 hrnek, tak je to prostě "hrnkový moučník" a ten v určitých obměnách známe všichni, ne? :) a pokud by se nepřidala želatina, nedrželo by to tvar, protože je tam hodně tekutiny.. takže buď ubrat tekutinu na poloviční množství a zachovat 2 pudinky nebo dát želatinu

  • Kerstin | 19. 5. 2013 16:06

    Pekla jsem do práce jako pohoštění a všichni jen chválili =)

  • sjuzana
    sjuzana | 24. 11. 2012 17:03

    moucnik mi chutnal a navsteve take. Priprava je pomerne snadna. Zelatina je k pudinku nutna, aby vsechno zhoustlo.

  • Neta | 19. 9. 2012 12:19

    Omlouvám se za gramatické chyby,hned je opravim:matematického a vyřešené,jinak.Pardon,nejde to opravit zpetně do článku. O:-) <3

  • Neta | 19. 9. 2012 12:12

    Dobrý den,SisiZ,s témy díly chce to trochu matematíckého rozumu:pokud 5 dílů mouky,například budou vážit 300g,tak 2,5-150g,1,25-75g,a jeto vyrešené,Jínak moučník je velice chutt´ové dobrý,nezkláme tě. <3 ;-)

  • SisiZ | 5. 9. 2012 12:38

    Tento moučník mě bohužel sklamal.Po přečtení komentářů jsem čekala opravdu něco vyjímečného. :-(

  • myšlenka | 12. 8. 2012 15:47

    Moučník vypadá moc pěkně, ale upřímně - odrazuje mně, že ingredience nejsou uvedeny v gramáži (proč cukr a mouku na dl?), další pak na ml. Prostě galimatiáš. . . Také jsem nepochopila, proč se do pudingové hmoty ještě přidává želatina, ten pudink to přeci "ztuží" ne? Divné :-(

  • M. | 20. 7. 2012 14:47

    Skvěléé !!! <3

  • mishanecka | 20. 7. 2012 10:33

    Broskvový moučník byl na jedničku s hvězdičkou, zítra ho dělám znova <3

  • Hela | 2. 4. 2012 13:14

    Prosím, jak velký plech se má použít? Děkuji.

  • Cudlik | 1. 4. 2012 18:34

    Koláč je výborný,ale určitě lepší nechat uležet do druhého dne,po pár hodinách krásně těsto zvláční.Ubrala jsem trochu cukru a navrch postrouhala kvalitní čokoládu.Určitě vyzkoušejte:-)

  • hanka | 13. 3. 2012 16:47

    ještě by mohl být ten recept v gramech aspon =-O

  • hanka | 13. 3. 2012 16:06

    potřebovala bych vědět jestly tu želatinu uvařit nebo sypat jen prašek

  • Radim | 26. 11. 2011 10:49

    A tu Želatinu jsem udelal podle navodu na pytlíku a přimíchal jsem ji k tomu kremu.

  • Radim | 26. 11. 2011 10:46

    Moučník se mi taky povedl. Všem chutnal a je hrozně jednoduchy :-)

  • Lenka | 23. 10. 2011 16:35

    Prosím o radu,jak je to s tou želatinou?

  • u-s-a-k | 23. 10. 2011 14:34

    Presne podle receptu opravdu dost sladky, ale synek se jen olizuje a my s maminkou jsme si jen mene osladili kavu. Doporucujeme vsichni.

  • janča 3
    janča 3 | 29. 9. 2011 18:35

    Moučník se mi povedl byl moc dobrý a všech chutnal.

  • Marketka | 18. 9. 2011 12:50

    Ta želatina to má být jen prášek a nebo udělaná želatina?

  • Mášenka M | 25. 7. 2011 17:28

    Výborný moučník, je hodinu od hodiny lepší a lepší. Doporučuji všem.

  • Simča S.
    Simča S. | 17. 6. 2011 14:56

    Zuzko, to já taky. Do děsta jsem dala tak 1 dl a do krému 1,5 dl. Ale to je u mne taky stabilní.... Navíc muž diabetik, já diabetik a děti se sklonem k obezitě - neměli bychom sladký vůbec... :-)

  • Zuzka
    Zuzka | 16. 6. 2011 10:57

    Vynikající moučník, Simča mě navnadila, zrovna jsem měla doma broskvový kompot kostky, tak jsem toho využila. Těsta vypadalo na plech málo, ale nádherně naskočil, vypadá přesně jak na fotce a je moc osvěžující. Cukru jsem samozřejmě ubrala, na to mám úchylku...

  • Simča S.
    Simča S. | 13. 6. 2011 14:16

    Je to výborné, šťavnaté, svěží, Pekla jsem v sobotu a je to den odedne lepší. Ale už toho moc nazbývá. Asi to zkusím i v jahodové variantě....

  • markapone333
    markapone333 | 3. 4. 2011 08:35

    mňam.Nám chutnal.

  • Alena Šulíková | 2. 3. 2009 21:51

    To musí být ale dobrůtka :-)

  • Miroslava Severová | 23. 2. 2009 08:26

    Na tyto krémy, kde se vaří pudink ve šťávě se mi osvědčil pudink bez vaření "Olé" a to proto, že je studený a tudíž se dá hned zpracovávat a používat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Cukr Měkký tvaroh Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šťáva z kompotu Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

59
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
53
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
27
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Další doporučené recepty:

Broskvový koláč
Broskvový koláč
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč z listového těsta
Broskvový koláč z listového těsta
Broskvový želé řez
Broskvový želé řez
Broumovský guláš
Broumovský guláš
Brownies
Brownies
  • Recepty.cz
  • Broskvový moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact