Z přísad na těsto ušleháme hladké těsto a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Posypeme drobně pokrájenými broskvemi a upečeme. Necháme zchladnout.
2
Zatím se dáme do přípravy krému. Šťávu z kompotu doplníme vodou do objemu 800 ml. V části tekutiny rozmícháme pudinkové prášky. Zbytek dáme vařit, přidáme cukry. Když směs začně vřít, vlijeme rozmíchané prášky a uvaříme klasický pudink. Odstavíme z ohně a pomalu vmícháme želatinu, pak tvaroh a smetanu. Pokud směs není díky tvarohu hladká, rozšleháme el. šlehačem.
3
Krémem potřeme vychladlý moučník a posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou.
2,5 dl je přece 1 hrnek, tak je to prostě "hrnkový moučník" a ten v určitých obměnách známe všichni, ne? a pokud by se nepřidala želatina, nedrželo by to tvar, protože je tam hodně tekutiny.. takže buď ubrat tekutinu na poloviční množství a zachovat 2 pudinky nebo dát želatinu
moucnik mi chutnal a navsteve take. Priprava je pomerne snadna.
Zelatina je k pudinku nutna, aby vsechno zhoustlo.
Neta
|19. 9. 2012 12:19
Omlouvám se za gramatické chyby,hned je opravim:matematického a vyřešené,jinak.Pardon,nejde to opravit zpetně do článku. O:-) <3
Neta
|19. 9. 2012 12:12
Dobrý den,SisiZ,s témy díly chce to trochu matematíckého rozumu:pokud 5 dílů mouky,například budou vážit 300g,tak 2,5-150g,1,25-75g,a jeto vyrešené,Jínak moučník je velice
chutt´ové dobrý,nezkláme tě. <3 ;-)
Tento moučník mě bohužel sklamal.Po přečtení komentářů jsem čekala opravdu něco vyjímečného. :-(
myšlenka
|12. 8. 2012 15:47
Moučník vypadá moc pěkně, ale upřímně - odrazuje mně, že ingredience nejsou uvedeny v gramáži (proč cukr a mouku na dl?), další pak na ml. Prostě galimatiáš. . . Také jsem nepochopila, proč se do pudingové hmoty ještě přidává želatina, ten pudink to přeci "ztuží" ne? Divné :-(
Koláč je výborný,ale určitě lepší nechat uležet do druhého dne,po pár hodinách krásně těsto zvláční.Ubrala jsem trochu cukru a navrch postrouhala kvalitní čokoládu.Určitě vyzkoušejte:-)
hanka
|13. 3. 2012 16:47
ještě by mohl být ten recept v gramech aspon =-O
hanka
|13. 3. 2012 16:06
potřebovala bych vědět jestly tu želatinu uvařit nebo sypat jen prašek
Radim
|26. 11. 2011 10:49
A tu Želatinu jsem udelal podle navodu na pytlíku a přimíchal jsem ji k tomu kremu.
Radim
|26. 11. 2011 10:46
Moučník se mi taky povedl. Všem chutnal a je hrozně jednoduchy :-)
Zuzko, to já taky. Do děsta jsem dala tak 1 dl a do krému 1,5 dl. Ale to je u mne taky stabilní.... Navíc muž diabetik, já diabetik a děti se sklonem k obezitě - neměli bychom sladký vůbec... :-)
Vynikající moučník, Simča mě navnadila, zrovna jsem měla doma broskvový kompot kostky, tak jsem toho využila. Těsta vypadalo na plech málo, ale nádherně naskočil, vypadá přesně jak na fotce a je moc osvěžující. Cukru jsem samozřejmě ubrala, na to mám úchylku...