• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Broskvový moučník
Napište svůj komentář k receptu

Broskvový moučník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 52
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
Broskvový moučník
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      dl polohrubá mouka
    • 2,50
      dl cukr
    • 2,50
      dl mléko
    • 1,25
      dl rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      plechovka broskvový kompot velký
  • Krém
    • 800
      ml šťáva z kompotu doplněná vodou
    • 2,50
      dl cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček želatina stačí malý - 10g
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      ks měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

1
Z přísad na těsto ušleháme hladké těsto a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Posypeme drobně pokrájenými broskvemi a upečeme. Necháme zchladnout.
2
Zatím se dáme do přípravy krému. Šťávu z kompotu doplníme vodou do objemu 800 ml. V části tekutiny rozmícháme pudinkové prášky. Zbytek dáme vařit, přidáme cukry. Když směs začně vřít, vlijeme rozmíchané prášky a uvaříme klasický pudink. Odstavíme z ohně a pomalu vmícháme želatinu, pak tvaroh a smetanu. Pokud směs není díky tvarohu hladká, rozšleháme el. šlehačem.
3
Krémem potřeme vychladlý moučník a posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvový koláč

Broskvový koláč

Broskvový dort

Broskvový dort

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marsy | 1. 10. 2014 20:17

    to dáváte tvaroh a smetanu do horkého pudinku? dejte info a určitě vyzkouším

  • Katka | 17. 7. 2014 14:03

    SOUHLASÍM

  • Penzion Alenka | 7. 7. 2014 13:44

    Určitě vyzkoušíme.

  • ivavoj7
    ivavoj7 | 7. 7. 2014 07:35

    Trochu jsem měla problém s těstem tak jsem udělala svoje ověřený ale krém se mi povedl výborný, Celkově vyšel tento moučník na 1. Moc dobrý :-)

  • míra | 16. 4. 2014 19:31

    recepty tu jsou špatné není tu třeba postup jak udělat to těsto

  • Renata | 29. 1. 2014 19:00

    Myslím, že vypadá o dost lépe než chutná :-(

  • RauM
    RauM | 20. 5. 2013 12:57

    2,5 dl je přece 1 hrnek, tak je to prostě "hrnkový moučník" a ten v určitých obměnách známe všichni, ne? :) a pokud by se nepřidala želatina, nedrželo by to tvar, protože je tam hodně tekutiny.. takže buď ubrat tekutinu na poloviční množství a zachovat 2 pudinky nebo dát želatinu

  • Kerstin | 19. 5. 2013 16:06

    Pekla jsem do práce jako pohoštění a všichni jen chválili =)

  • sjuzana
    sjuzana | 24. 11. 2012 17:03

    moucnik mi chutnal a navsteve take. Priprava je pomerne snadna. Zelatina je k pudinku nutna, aby vsechno zhoustlo.

  • Neta | 19. 9. 2012 12:19

    Omlouvám se za gramatické chyby,hned je opravim:matematického a vyřešené,jinak.Pardon,nejde to opravit zpetně do článku. O:-) <3

  • Neta | 19. 9. 2012 12:12

    Dobrý den,SisiZ,s témy díly chce to trochu matematíckého rozumu:pokud 5 dílů mouky,například budou vážit 300g,tak 2,5-150g,1,25-75g,a jeto vyrešené,Jínak moučník je velice chutt´ové dobrý,nezkláme tě. <3 ;-)

  • SisiZ | 5. 9. 2012 12:38

    Tento moučník mě bohužel sklamal.Po přečtení komentářů jsem čekala opravdu něco vyjímečného. :-(

  • myšlenka | 12. 8. 2012 15:47

    Moučník vypadá moc pěkně, ale upřímně - odrazuje mně, že ingredience nejsou uvedeny v gramáži (proč cukr a mouku na dl?), další pak na ml. Prostě galimatiáš. . . Také jsem nepochopila, proč se do pudingové hmoty ještě přidává želatina, ten pudink to přeci "ztuží" ne? Divné :-(

  • M. | 20. 7. 2012 14:47

    Skvěléé !!! <3

  • mishanecka | 20. 7. 2012 10:33

    Broskvový moučník byl na jedničku s hvězdičkou, zítra ho dělám znova <3

  • Hela | 2. 4. 2012 13:14

    Prosím, jak velký plech se má použít? Děkuji.

  • Cudlik | 1. 4. 2012 18:34

    Koláč je výborný,ale určitě lepší nechat uležet do druhého dne,po pár hodinách krásně těsto zvláční.Ubrala jsem trochu cukru a navrch postrouhala kvalitní čokoládu.Určitě vyzkoušejte:-)

  • hanka | 13. 3. 2012 16:47

    ještě by mohl být ten recept v gramech aspon =-O

  • hanka | 13. 3. 2012 16:06

    potřebovala bych vědět jestly tu želatinu uvařit nebo sypat jen prašek

  • Radim | 26. 11. 2011 10:49

    A tu Želatinu jsem udelal podle navodu na pytlíku a přimíchal jsem ji k tomu kremu.

  • Radim | 26. 11. 2011 10:46

    Moučník se mi taky povedl. Všem chutnal a je hrozně jednoduchy :-)

  • Lenka | 23. 10. 2011 16:35

    Prosím o radu,jak je to s tou želatinou?

  • u-s-a-k | 23. 10. 2011 14:34

    Presne podle receptu opravdu dost sladky, ale synek se jen olizuje a my s maminkou jsme si jen mene osladili kavu. Doporucujeme vsichni.

  • janča 3
    janča 3 | 29. 9. 2011 18:35

    Moučník se mi povedl byl moc dobrý a všech chutnal.

  • Marketka | 18. 9. 2011 12:50

    Ta želatina to má být jen prášek a nebo udělaná želatina?

  • Mášenka M | 25. 7. 2011 17:28

    Výborný moučník, je hodinu od hodiny lepší a lepší. Doporučuji všem.

  • Simča S.
    Simča S. | 17. 6. 2011 14:56

    Zuzko, to já taky. Do děsta jsem dala tak 1 dl a do krému 1,5 dl. Ale to je u mne taky stabilní.... Navíc muž diabetik, já diabetik a děti se sklonem k obezitě - neměli bychom sladký vůbec... :-)

  • Zuzka
    Zuzka | 16. 6. 2011 10:57

    Vynikající moučník, Simča mě navnadila, zrovna jsem měla doma broskvový kompot kostky, tak jsem toho využila. Těsta vypadalo na plech málo, ale nádherně naskočil, vypadá přesně jak na fotce a je moc osvěžující. Cukru jsem samozřejmě ubrala, na to mám úchylku...

  • Simča S.
    Simča S. | 13. 6. 2011 14:16

    Je to výborné, šťavnaté, svěží, Pekla jsem v sobotu a je to den odedne lepší. Ale už toho moc nazbývá. Asi to zkusím i v jahodové variantě....

  • markapone333
    markapone333 | 3. 4. 2011 08:35

    mňam.Nám chutnal.

  • Alena Šulíková | 2. 3. 2009 21:51

    To musí být ale dobrůtka :-)

  • Miroslava Severová | 23. 2. 2009 08:26

    Na tyto krémy, kde se vaří pudink ve šťávě se mi osvědčil pudink bez vaření "Olé" a to proto, že je studený a tudíž se dá hned zpracovávat a používat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Cukr Měkký tvaroh Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šťáva z kompotu Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

162
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
117
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
109
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
91
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
75
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Broskvový koláč
Broskvový koláč
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč z listového těsta
Broskvový koláč z listového těsta
Broskvový želé řez
Broskvový želé řez
Broumovský guláš
Broumovský guláš
Brownies
Brownies
  • Recepty.cz
  • Broskvový moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact