Z listového těsta vyválíme placku a vložíme do koláčové formy o průměru cca 30 cm. Forma musí být vyložená pečícím papírem nebo vymazaná tukem. Placka by měla být asi 2 mm silná.
2
Na těsto navršíme rovnoměrně konzervované broskve. Z tvarohu, zakysané smetany, cukru a vajec připravíme krém, který na broskve rovnoměrně nalijeme. Pečeme v troubě na 170 °C asi 35-40 minut (v horkovzdušné 160 °C).
3
Je to velmi chutný moučník, který připravíte během 10 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
monika
|30. 4. 2013 14:11
Koláč je vynikající, jednoduchý a vypadá krásně. Jen mi manžel přes noc zmlsal 2/3broskovového kompotu, tak jsem dělala napůl z ananasu a na kousek dala místo ovoce marmeládu. S ananasem nic moc, už bych neopakovala. K marmeládové části jsem se ještě nedostala...Jo a taky jsem dělala z většího množství tvarohu.
Eva
|22. 1. 2013 21:03
Dobrý den.Ráda bych zkusila tento moučník.Mám jeden dotaz,mohu to listové těsto použít též na normální plech,nemám totiž kulatý,děkuji.
Poly
|25. 5. 2012 21:52
Dneska upečeno a opravdu se povedl, recept je šikovný, všechno zabere málo času a příprava je jednoduchá, mňam, už se těším na snídani 8-)
Eli
|6. 3. 2007 17:26
Vyborny! Akorat misto broskvi jsem dala merunky. Je to dobrutka, doufam ze to vsechno nesnim nez se pritel vrati z prace:-)
bubí
|6. 3. 2007 13:05
Můj třetí výtvor v životě... jen jsem dala více tvarohové náplně a pod ovoce piškoty..jednoduché, rychlé a všem chutnalo... mnam..
Aninka
|25. 1. 2007 14:43
S broskvemi to bude dobrota.
Evelina K.
|24. 1. 2007 23:23
Tento kolac pecu opravdu dost casto a vzdy se mi povedl. Je pravda, ze broskve necham poradne okapat od stavy, ale jeste se mi nestalo, ze by se testo nedopeklo. Co se tyce tvarohu, tak ma zlatavou barvu, to ano. Pravdepodobne zalezi i na troube. Ja pecu v horkovzdusne a nikdy mene nez 35 min.
Anonym
|24. 1. 2007 17:06
Já pod broskve ještě naskládám piškoty,které tu vlhkost vtáhnou.
Pastis Petite
|24. 1. 2007 16:45
Listové těsto, pravděpodobně vlivem vlhkosti ovoce, zůstalo nepropečené a rozmatlané, také udaný čas je příliš dlouhý, tvaroh se připaluje. je recept správný?