kg
želírovací cukr
(nebo krystal s nějakým gelfixem)
2
ks
citron
vymačkaná šťáva
vanilkový lusk
4
lžíce
koňak
Postup přípravy receptu
1
Broskve oloupneme, odpeckujeme a nakrájíme na silné plátky. S cukrem a citronovou šťávou vložíme do kastrolu, přikryjeme a necháme několik hodin proležet.
2
Směs uvedeme do varu, stáhneme a necháme jemně probublávat 20 minut, dokud broskve nezměknou. Vrátíme do varu a za stálého míchání prudce vaříme 20 - 25 minut (do zhoustnutí).
3
Odstavíme, sebereme pěnu, necháme zchladnout (10 minut) a poté vmícháme koňak.
4
Naplníme do horkých sklenic, do každé vložíme kousek vanilky a uzavřeme.
co to je za nesmysl????to si recepty sami domýšlí ingredience?????když napíšu do surovin koňak,rozhodně tím nemám na mysli "VAJEČNÝ" :-( prosím redakci o opravu