• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Broskvový džem (marmeláda)
Napište svůj komentář k receptu

Broskvový džem (marmeláda)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem (marmeláda)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg broskve - oloupané, vypeckované
    • 1
      ks želírovací prostředek Labeta želírfix, úsporný 1:1
    • 1
      kg cukr krupice
    • kyselina citronová dle chuti (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Džem: oloupané a vypeckované broskve pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme cukr (dle chuti (sladkosti ovoce), nemusí být celý kilogram) s želírfixem a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce povaříme (2 minuty), můžeme přikyselit kyselinou citronovou (já nedávám), posbíráme případnou pěnu, naplníme umyté a suché skleničky, které pevně zavřeme. Sterilujeme při 80°C 10 minut.
2
Marmeláda: děláme stejně jako džem, jen broskve nejdřív pomeleme nebo rozmixujeme, aby v marmeládě nezůstaly kousky ovoce.
3
*Džem (marmeláda) je jemný, voňavý, vhodný do buchet a koláčů, na palačinky, lívance, do jogurtu nebo zakysané smetany...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňový džem (marmeláda)

Višňový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jiřka | 27. 8. 2016 15:52

    Měli jsme k obědu palačinky a tak jsme poprvé vyzkoušeli, když nepočítám první ochutnávku při výrobě, co jsme si vyrobily. Jestli bude za rok opět taková úroda, znova jí uděláme.

  • Barbora Krýslová | 18. 8. 2015 09:03

    Je výborná!

  • Hanka | 13. 8. 2015 08:56

    Včera jsem ho ozkoušela a dnes jsme s dětma na snídani ochutnávaly.Je výborný a byla jsem hodně překvapená,jak šly broskve dobře loupat.

  • TheKacabi
    TheKacabi | 14. 8. 2014 14:37

    nedokážu si představit dát tam kilo cukru na kilo ovoce... broskve jsou krásně sladké samy o sobě a ten cukr akorát přehluší chuť broskví... dala jsem 400g na 1kg ovoce, trošku kyseliny citronové a sladké je to tak akorát... a ztuhlo mi to krásně :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Červenec Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr krupice Kyselina citronová Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Borůvkový tvarohový dort

Borůvkový tvarohový dort

Šumajstr

Šumajstr

Perník s pudinkem - nedrobí se

Perník s pudinkem - nedrobí se

Salát waldorf s kuřetem

Salát waldorf s kuřetem

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Vaječné toasty

Vaječné toasty

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

172
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
108
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
53
Křehký koláč s krémem a hruškami
Křehký koláč s krémem a…
41
Cuketová čína 3
Cuketová čína 3
36
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škubánky s mákem a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Zaklínač Henry Cavill se zranil: Natáčení dlouho očekávaného fantasy se odkládá na příští rok!

Zaklínač Henry Cavill se zranil: Natáčení dlouho očekávaného fantasy se odkládá na příští rok!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový dort
Broskvový dort
Broskvový koláč
Broskvový koláč
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč z listového těsta
Broskvový koláč z listového těsta
  • Recepty.cz
  • Broskvový džem (marmeláda)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact