<3 výborné, jen bych příště volila menší vrstvu tvarohu se šlehačkou ... jo a nezapomeňte na ztužovač, jinak to nebude držet. Děkuji za nový recept do mé kuchařky :-) mám radost :-)
Tento dort byl výborný,,, akorát bych příště dala jen polovinu pytlíku želatiny. ;-)
Do jak velké formy jste dort dělaly? :-)
maizenu taky nechápu. :-)
Kukuřičná škrobová moučka, dá se koupit normálně v potravinových řetězcích (např. pod názvem Gustin od Dr. Oetkera) asi za 40 Kč/ 200 g ;)
Co je ta maizena?
Teď jsem ho dodělala a zdá se fakt dobrý ale jen poradím: Dávejte pozor abyste ušlehali šlehačku správně a vůbec aby tvarohová směs pevně držela, já jsem to trochu zvorala :) ale jinak výborný.
výborný, už je po něm. :-)
Je výborný :) Byl to můj úplně první dortový pokus a ještě k tomu k narozeninám mamce a vyšel nad má očekávání :) Ke smetaně jsem ještě přidala ztužovač šlehačky, aby vše ve finále lépe drželo a želé vytvořila ze zbylé šťávy z broskvového kompotu a nepřidávala k němu cukr.
Dělala jsem trošku jiný korpus z více mouky a vajec, zbytek byl stejný. Do krému se dá přidat želatinový ztužovač, aby se lépe krájel. Výborný!
kukuřičná mouka, taky sem to nevěděla ;-)
maizena je kukuricny skrob
co je to maizena ?? :-\
Ladienko, hezky se Ti povedl ;-)
Velmi chutný, rychlý na přípravu, prostě podle našeho gusta.Zaslouží si velikou jedničku!A pro Hanu: ano mouky stačí 40 g + 25 g maizeny. Korpus vyšel báječně.
Doopravdy se do těsta dává pouze 40g hladké mouky?? Zdá se mi to podezřele málo..:-(
Tak zbytek sníte a je to :0)
Neberte to jako rejpani, spis jako deformaci z prace (jsem matikarka) ;-) ...kdyz 1/3 broskvi nakrajime do tvarohu a 1/2 poklademe na ne, co udelam se zbylou 1/6? :-D
bol velmi dobrý, s priatelom sa nám zapáčil recept a tak sme sa do toho pustili, nie je to náročné a chutí skvelo.
Môžete, oboje je škrob. Voľakedy bol pod názvom maizena, preto to často používame zo zvyku, teraz má škrob rôzne názvy aj podľa toho, z čoho je vyrobený.
Mohu místo maizeny použít solamyl?
Dort byl vynikající, použila jsem broskve, ale věřím, že i s jiným ovocem je skvělý. Je rychlý, nenáročný a skvěle chutná.
Maizena je kukuřičný škrob
Bohuzel nevim,co je to maizena. Muzete mi poradit?
Ten krem bol na mna moc slahackovy,takze kto ma rad slahacku si pochutna...
mohu jenom chválit,syn měl narozeniny a chtěla jsem upéct něco nového a dopadlo to báječně. všem moc chutnalo.Až budou jahody tak to tedy bude bašta.