• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Broskvový dort
Napište svůj komentář k receptu

Broskvový dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvový dort
Broskvový dort
Broskvový dort
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g moučkový cukr 75g
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 40
      g hladká mouka
    • 25
      g maizena
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 250
      g tvaroh
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      balíček želatina čirá
    • 500
      g broskvový kompot

Postup přípravy receptu

1
Troubu předhřejeme na 200 °C (plynová stupeň 3-4). Bílky do tuha vyšleháme s 50 g práškového cukru a s 1 vanilkovým cukrem. Po jednom přimícháme žloutky, mouku, maizenu a prášek do pečiva. Zlehka promícháme, do vymazané a vysypané dortové formy nalejeme těsto, zarovnáme a pečeme asi 15 min. Necháme vychladnout. 1/3 brosví nadrobno nakrájíme.
2
Tvaroh do pěny vymícháme s 75 g práškového cukru a přimícháme nakrájené broskve. Šlehačku vyšleháme a postupně přimícháme k tvarohu. Tvarohovou náplň rovnoměrně rozdělíme na piškotové těsto, poskládáme na ni polovinu brosví a zalejeme želatinou, kterou připravíme podle návodu na obalu.
3
Odložíme ztuhnout do chladničky. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, plátky mandlí nebo ořechů (mandlemi můžeme oblepit bok dortu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvový koláč

Broskvový koláč

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč II.

Broskvový koláč II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olinka995
    Olinka995 | 29. 8. 2014 18:16

    <3 výborné, jen bych příště volila menší vrstvu tvarohu se šlehačkou ... jo a nezapomeňte na ztužovač, jinak to nebude držet. Děkuji za nový recept do mé kuchařky :-) mám radost :-)

  • Terka | 20. 1. 2013 16:42

    Tento dort byl výborný,,, akorát bych příště dala jen polovinu pytlíku želatiny. ;-)

  • Denisa Nováková | 23. 9. 2012 15:50

    Do jak velké formy jste dort dělaly? :-)

  • alča | 5. 8. 2012 12:51

    maizenu taky nechápu. :-)

  • N. | 13. 7. 2012 14:11

    Kukuřičná škrobová moučka, dá se koupit normálně v potravinových řetězcích (např. pod názvem Gustin od Dr. Oetkera) asi za 40 Kč/ 200 g ;)

  • Janča | 2. 7. 2012 19:25

    Co je ta maizena?

  • Delfinna | 23. 5. 2012 16:50

    Teď jsem ho dodělala a zdá se fakt dobrý ale jen poradím: Dávejte pozor abyste ušlehali šlehačku správně a vůbec aby tvarohová směs pevně držela, já jsem to trochu zvorala :) ale jinak výborný.

  • legolend | 11. 5. 2012 15:26

    výborný, už je po něm. :-)

  • Nina | 8. 5. 2012 15:19

    Je výborný :) Byl to můj úplně první dortový pokus a ještě k tomu k narozeninám mamce a vyšel nad má očekávání :) Ke smetaně jsem ještě přidala ztužovač šlehačky, aby vše ve finále lépe drželo a želé vytvořila ze zbylé šťávy z broskvového kompotu a nepřidávala k němu cukr.

  • imagoimagor | 11. 4. 2012 15:27

    Dělala jsem trošku jiný korpus z více mouky a vajec, zbytek byl stejný. Do krému se dá přidat želatinový ztužovač, aby se lépe krájel. Výborný!

  • Aduška | 27. 3. 2012 13:28

    kukuřičná mouka, taky sem to nevěděla ;-)

  • kikinka251
    kikinka251 | 15. 4. 2011 20:45

    Dobré velice

  • hop | 13. 1. 2011 10:19

    maizena je kukuricny skrob

  • kiki | 4. 1. 2011 14:33

    co je to maizena ?? :-\

  • Jarka O. | 10. 9. 2010 16:55

    Ladienko, hezky se Ti povedl ;-)

  • Ladia - | 10. 9. 2010 16:36

    Velmi chutný, rychlý na přípravu, prostě podle našeho gusta.Zaslouží si velikou jedničku!A pro Hanu: ano mouky stačí 40 g + 25 g maizeny. Korpus vyšel báječně.

  • Hana Lambertová | 11. 8. 2008 16:52

    Doopravdy se do těsta dává pouze 40g hladké mouky?? Zdá se mi to podezřele málo..:-(

  • Anonym | 12. 3. 2007 12:18

    Tak zbytek sníte a je to :0)

  • Sarka Honzakova | 12. 3. 2007 08:53

    Neberte to jako rejpani, spis jako deformaci z prace (jsem matikarka) ;-) ...kdyz 1/3 broskvi nakrajime do tvarohu a 1/2 poklademe na ne, co udelam se zbylou 1/6? :-D

  • Zuzana | 25. 10. 2006 09:34

    bol velmi dobrý, s priatelom sa nám zapáčil recept a tak sme sa do toho pustili, nie je to náročné a chutí skvelo.

  • Tereza Jarčušková | 15. 8. 2006 17:16

    Môžete, oboje je škrob. Voľakedy bol pod názvom maizena, preto to často používame zo zvyku, teraz má škrob rôzne názvy aj podľa toho, z čoho je vyrobený.

  • Soňa N | 9. 8. 2006 06:27

    Mohu místo maizeny použít solamyl?

  • Miluška | 31. 7. 2006 13:03

    Dort byl vynikající, použila jsem broskve, ale věřím, že i s jiným ovocem je skvělý. Je rychlý, nenáročný a skvěle chutná.

  • Gábina | 12. 6. 2006 14:51

    Maizena je kukuřičný škrob

  • Anonym | 12. 6. 2006 14:37

    Bohuzel nevim,co je to maizena. Muzete mi poradit?

  • Barbora Polakova | 30. 1. 2006 22:23

    Ten krem bol na mna moc slahackovy,takze kto ma rad slahacku si pochutna...

  • eva nováková | 29. 1. 2006 17:22

    mohu jenom chválit,syn měl narozeniny a chtěla jsem upéct něco nového a dopadlo to báječně. všem moc chutnalo.Až budou jahody tak to tedy bude bašta.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Hladká mouka Maizena Moučkový cukr Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Žahour

Žahour

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Hummus II.

Hummus II.

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Okurkový salát

Okurkový salát

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

135
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
120
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
68
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
64
Dýňová tortila
Dýňová tortila
55
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa, seznamte se
Lehčí a křupavější než pizza? To je pinsa,…
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody nezplesniví
3 osvědčené triky, díky kterým vám čerstvé jahody…
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
AHA.cz Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Poslední varování pro Partyšovou: Lékaři jí dali jasnou stopku

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bára Nesvadbová: Celá rodina bojovala s omikronem! 10 dní hrůzy a strachu o dceru!

Bára Nesvadbová: Celá rodina bojovala s omikronem! 10 dní hrůzy a strachu o dceru!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Nejzlobivější děti podle znamení: Kdo přivádí rodiče k šílenství?

Další doporučené recepty:

Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový koláč
Broskvový koláč
Broskvový koláč II.
Broskvový koláč II.
  • Recepty.cz
  • Broskvový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact