Těsto bylo dost hutné, tak jsem taky přidala mléko. Ale hutné mi přišlo teda i po upečení. Pekla jsem ho ve větší dortové formě, ale stejně jsem to měla dost vysoké a korpus se vůbec nenasákl pudinkem. Ale snědlo se to a chválilo se, ale příště zkusím jiný korpus :-)
...já jsem naopak ubíral, dělal jsem do kulaté formy ;-) . Na korpus jsem ještě rozetřel zbytek čokoládového topingu, který se poflakoval po lednici ... .
Ještě doplním: pekla jsem to na velkém plechu (30 x 39 cm) a příště na tento lech dám tak pooviční množství těsta - takto je moc na náš vkus vysoké. Jinak řezy velice chutnají i mé mladší dceři, která ZÁSADNĚ nejí pudink!!!! Menžel je prohlásil za luxusní!!!
Řezy jsem dnes zkusila a moc se mi líbí. Jen pár poznámek: do těsta jsem přidala cca 1,5 dl mléka, bylo hodně husté. Pekla jsem cca 25 minut, neměla jsem vanilkový pudink, tak jsem použila kakaový, barevný efekt s broskvemi byl pak ještě výraznější. Dva sáčky želatiny se mi zdály na velký plech málo, tak jsem použila tři... je toho ale hodně, možná by ty dva byly stačily.... Želatinu jsem rozpustila ve šťávě z kompotu a doplnila vodou a trochou citronové šťávy. Takže řezy budu určitě opakovat, možná zkusím i s jiným ovocem....
Vynikající! Sice mi neztuhla želatina, ale to je takové moje prokletí...Je to vážně lahůdka! :-)
Recept jsem dělala už třikrát a vždy podle receptury, pudink se vždy podedl a moučnik je vynikajicí.
Pán Ján, to vám verím. Ja mám ten recept tiež, ale... Teraz ma niektorí ukameňujú, ale tu sa potvrdzuje, že Zlatý klas sa nerovná vanilkovému pudingu. Ja totižto dávam , a v recepte to tak mám , 2 Zlaté klasy, preto je tam aj ten vanilkový cukor, kvôli chuti a vôni. A potom skutočne tvorí peknú vrstvu. Takže ozaj v niektorých receptoch nejde nahradiť mechanicky Zlatý klas pudingom, nie je to to isté. Rozhodne treba pridať viac pudingu alebo primiešať solamyl, aby to bolo tuhé ako má byť.
Vskutku nevim, jak tu nekdo mohl uvest mnozstvi 750ml vody/mleka/stavy do pudingu? Puding byl opravdu husty, ale az tak, ze mel k tekutosti daleko. V blahove vire,ze to je takto spravne, jsem pak natrel puding na korpus, naskladal broskve a zalil odstatym zele. Zele ovsem proteklo ke korpusu, jelikoz puding neudelal neprodysnou vrstvu a vsakl se. Takze cely vytvor vypada spis podivne nez lahodne. Recept me tedy velmi zklamal.
Na pudink jsem natřela kysanou smetanu a tu zalila želatinou. Smetana moučník krásně zjemnila.
Upekla jsem a bylo to moc dobré. Podle rady Zdenky jsem místo želatiny použila kompotovou šťávu+puding a vyšlo to supr. Děkuji za tip.
Skutečně,při množství 750ml vody(vaření pudinku),je recept OK.Děkuji za radu.
Paní Kašparovská,děkuji za radu.Zkusím tento recept znovu a doufám,že bude jako od autorky.
Paní Lenko, dělám taky tyto řezy a na 2 vanilk. pudinky dávám 500 ml mléka a 250 ml ovocné šťávy (např. ze zavařeniny), může být i voda
Tak jsem pekla,ale...Piškot byl skvělý,vysoký.Pudink tekl.Nevím proč.Uvařený podle receptu(pudink snad umí uvařit každý).Pokud máte radu,sem s ní.Źelatiny jsem dala 3 sáčky,což bylo hodně.
Tak už se na to chystám.Mám spoustu broskví a hledám dobré recepty,kde by se daly použít.Až upeču,napíšu.
Doporučuji nahradit 2 vejce jogurtem. Zbytečně se tadydo těsta používá velké množství vajec.
Dnes jsem řezy vyzkoušela a musím říct,že byly vynikající!!!Rodina si skvěle pochutnala a plech byl do večera pryč!Moc děkuji autorce za skvělý recept a hodnotím 1*
Děti už chtějí jen moučníky s želatinou z pudinku, i když musím uznat, že v té kupované, čiré, je to ovoce na pohled lákavější.Chuť ovšem vítězí, jinak když není šťáva z kompotu(při použití čerstvého ovoce), klidně se dá použít Jupí, Relax,... limonáda anebo obyčejný sirup a voda, příp. trocha cukru.
Souhlasím se Zdenkou, mluví mi z duše, hlavně poslení větou.
Dělám něco podobného,ale místo želatiny použiju šťávu z kompotu (samozřejmě pokud používám kompotované ovoce).Asi z 3/4 litru šťávy a 2 vanilkových pudinků uvařím hustou hmotu a naleji na ovoce.Chuťově je to lepší jak želatina a aspoň se zužitkuje šťáva z kompotu.Jinak se u nás šťáva totiž vylévá.Je v ní prý spousta cukru.Ale sladkýma moučníčkama se všichni klidně cpou.