• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Broskvové řezy s pudinkem
Napište svůj komentář k receptu

Broskvové řezy s pudinkem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 180
      g cukr
    • 150
      g máslo
    • citronová kůra
    • vanilkový cukr
    • 400
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva
    • mléko
  • Krém
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 1
      l mléko
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 2
      lžíce cukr
  • Na vrch
    • broskve
    • 2
      balení želatina

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr a máslo utřeme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pokud je těsto příliš husté, přidáme vlažné mléko.
2
Těsto vlijeme do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu a dáme péct asi na 180 °C.
3
Když je těsto upečené, připravíme si krém (podle standartního receptu na pudink). A ještě horký pudink na těsto vylijeme a pečlivě rozetřeme.
4
Nakonec naskládáme broskve (můžeme nakrájet nebo celé), podle návodu si připravíme želatinu, kterou na řezy vylijeme. Necháme ztuhnout a můžeme servírovat.
5
Uvidíte, že výsledek bude vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou

Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristyna N. | 28. 1. 2012 12:26

    Těsto bylo dost hutné, tak jsem taky přidala mléko. Ale hutné mi přišlo teda i po upečení. Pekla jsem ho ve větší dortové formě, ale stejně jsem to měla dost vysoké a korpus se vůbec nenasákl pudinkem. Ale snědlo se to a chválilo se, ale příště zkusím jiný korpus :-)

  • recepty73
    recepty73 | 3. 5. 2011 10:09

    ...já jsem naopak ubíral, dělal jsem do kulaté formy ;-) . Na korpus jsem ještě rozetřel zbytek čokoládového topingu, který se poflakoval po lednici ... .

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 5. 2011 19:16

    Ještě doplním: pekla jsem to na velkém plechu (30 x 39 cm) a příště na tento lech dám tak pooviční množství těsta - takto je moc na náš vkus vysoké. Jinak řezy velice chutnají i mé mladší dceři, která ZÁSADNĚ nejí pudink!!!! Menžel je prohlásil za luxusní!!!

  • Simča S.
    Simča S. | 30. 4. 2011 22:19

    Řezy jsem dnes zkusila a moc se mi líbí. Jen pár poznámek: do těsta jsem přidala cca 1,5 dl mléka, bylo hodně husté. Pekla jsem cca 25 minut, neměla jsem vanilkový pudink, tak jsem použila kakaový, barevný efekt s broskvemi byl pak ještě výraznější. Dva sáčky želatiny se mi zdály na velký plech málo, tak jsem použila tři... je toho ale hodně, možná by ty dva byly stačily.... Želatinu jsem rozpustila ve šťávě z kompotu a doplnila vodou a trochou citronové šťávy. Takže řezy budu určitě opakovat, možná zkusím i s jiným ovocem....

  • Katka | 9. 2. 2011 07:18

    Vynikající! Sice mi neztuhla želatina, ale to je takové moje prokletí...Je to vážně lahůdka! :-)

  • Šarlot Vyoralová | 6. 3. 2010 15:35

    Recept jsem dělala už třikrát a vždy podle receptury, pudink se vždy podedl a moučnik je vynikajicí.

  • Tereza J. | 14. 12. 2008 07:17

    Pán Ján, to vám verím. Ja mám ten recept tiež, ale... Teraz ma niektorí ukameňujú, ale tu sa potvrdzuje, že Zlatý klas sa nerovná vanilkovému pudingu. Ja totižto dávam , a v recepte to tak mám , 2 Zlaté klasy, preto je tam aj ten vanilkový cukor, kvôli chuti a vôni. A potom skutočne tvorí peknú vrstvu. Takže ozaj v niektorých receptoch nejde nahradiť mechanicky Zlatý klas pudingom, nie je to to isté. Rozhodne treba pridať viac pudingu alebo primiešať solamyl, aby to bolo tuhé ako má byť.

  • Jan Opi | 13. 12. 2008 23:54

    Vskutku nevim, jak tu nekdo mohl uvest mnozstvi 750ml vody/mleka/stavy do pudingu? Puding byl opravdu husty, ale az tak, ze mel k tekutosti daleko. V blahove vire,ze to je takto spravne, jsem pak natrel puding na korpus, naskladal broskve a zalil odstatym zele. Zele ovsem proteklo ke korpusu, jelikoz puding neudelal neprodysnou vrstvu a vsakl se. Takze cely vytvor vypada spis podivne nez lahodne. Recept me tedy velmi zklamal.

  • Kateřina Ježowiczová | 7. 11. 2008 15:38

    Na pudink jsem natřela kysanou smetanu a tu zalila želatinou. Smetana moučník krásně zjemnila.

  • Jitka | 14. 10. 2007 08:34

    Upekla jsem a bylo to moc dobré. Podle rady Zdenky jsem místo želatiny použila kompotovou šťávu+puding a vyšlo to supr. Děkuji za tip.

  • Lenka | 5. 9. 2006 21:45

    Skutečně,při množství 750ml vody(vaření pudinku),je recept OK.Děkuji za radu.

  • Lenka | 28. 8. 2006 20:29

    Paní Kašparovská,děkuji za radu.Zkusím tento recept znovu a doufám,že bude jako od autorky.

  • Ivana Kašparovská | 28. 8. 2006 10:54

    Paní Lenko, dělám taky tyto řezy a na 2 vanilk. pudinky dávám 500 ml mléka a 250 ml ovocné šťávy (např. ze zavařeniny), může být i voda

  • Lenka | 26. 8. 2006 19:47

    Tak jsem pekla,ale...Piškot byl skvělý,vysoký.Pudink tekl.Nevím proč.Uvařený podle receptu(pudink snad umí uvařit každý).Pokud máte radu,sem s ní.Źelatiny jsem dala 3 sáčky,což bylo hodně.

  • Lenka | 14. 8. 2006 19:15

    Tak už se na to chystám.Mám spoustu broskví a hledám dobré recepty,kde by se daly použít.Až upeču,napíšu.

  • Ludmila Chromá | 20. 7. 2006 08:10

    Doporučuji nahradit 2 vejce jogurtem. Zbytečně se tadydo těsta používá velké množství vajec.

  • Irena Pospíšilová | 15. 7. 2006 19:45

    Dnes jsem řezy vyzkoušela a musím říct,že byly vynikající!!!Rodina si skvěle pochutnala a plech byl do večera pryč!Moc děkuji autorce za skvělý recept a hodnotím 1*

  • Jana Tomčíková | 15. 7. 2006 08:29

    Děti už chtějí jen moučníky s želatinou z pudinku, i když musím uznat, že v té kupované, čiré, je to ovoce na pohled lákavější.Chuť ovšem vítězí, jinak když není šťáva z kompotu(při použití čerstvého ovoce), klidně se dá použít Jupí, Relax,... limonáda anebo obyčejný sirup a voda, příp. trocha cukru.

  • Alena Tarabová | 14. 7. 2006 12:18

    Souhlasím se Zdenkou, mluví mi z duše, hlavně poslení větou.

  • Zdena z JM | 14. 7. 2006 11:36

    Dělám něco podobného,ale místo želatiny použiju šťávu z kompotu (samozřejmě pokud používám kompotované ovoce).Asi z 3/4 litru šťávy a 2 vanilkových pudinků uvařím hustou hmotu a naleji na ovoce.Chuťově je to lepší jak želatina a aspoň se zužitkuje šťáva z kompotu.Jinak se u nás šťáva totiž vylévá.Je v ní prý spousta cukru.Ale sladkýma moučníčkama se všichni klidně cpou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Červenec Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Citronová kůra Cukr Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Muffinky

Muffinky

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

78
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
60
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
46
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Batáty pečené v troubě
Batáty pečené v troubě
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ondřej Novotný o hře Kotkové: Nejpromarněnější šance všech dob!

Ondřej Novotný o hře Kotkové: Nejpromarněnější šance všech dob!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Broskvové řezy
Broskvové řezy
Broskvové řezy II.
Broskvové řezy II.
Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou
Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
  • Recepty.cz
  • Broskvové řezy s pudinkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact