• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Broskvové řezy s pudinkem
Napište svůj komentář k receptu

Broskvové řezy s pudinkem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
Broskvové řezy s pudinkem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 180
      g cukr
    • 150
      g máslo
    • citronová kůra
    • vanilkový cukr
    • 400
      g polohrubá mouka
    • prášek do pečiva
    • mléko
  • Krém
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 1
      l mléko
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 2
      lžíce cukr
  • Na vrch
    • broskve
    • 2
      balení želatina

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr a máslo utřeme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pokud je těsto příliš husté, přidáme vlažné mléko.
2
Těsto vlijeme do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu a dáme péct asi na 180 °C.
3
Když je těsto upečené, připravíme si krém (podle standartního receptu na pudink). A ještě horký pudink na těsto vylijeme a pečlivě rozetřeme.
4
Nakonec naskládáme broskve (můžeme nakrájet nebo celé), podle návodu si připravíme želatinu, kterou na řezy vylijeme. Necháme ztuhnout a můžeme servírovat.
5
Uvidíte, že výsledek bude vynikající.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou

Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristyna N. | 28. 1. 2012 12:26

    Těsto bylo dost hutné, tak jsem taky přidala mléko. Ale hutné mi přišlo teda i po upečení. Pekla jsem ho ve větší dortové formě, ale stejně jsem to měla dost vysoké a korpus se vůbec nenasákl pudinkem. Ale snědlo se to a chválilo se, ale příště zkusím jiný korpus :-)

  • recepty73
    recepty73 | 3. 5. 2011 10:09

    ...já jsem naopak ubíral, dělal jsem do kulaté formy ;-) . Na korpus jsem ještě rozetřel zbytek čokoládového topingu, který se poflakoval po lednici ... .

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 5. 2011 19:16

    Ještě doplním: pekla jsem to na velkém plechu (30 x 39 cm) a příště na tento lech dám tak pooviční množství těsta - takto je moc na náš vkus vysoké. Jinak řezy velice chutnají i mé mladší dceři, která ZÁSADNĚ nejí pudink!!!! Menžel je prohlásil za luxusní!!!

  • Simča S.
    Simča S. | 30. 4. 2011 22:19

    Řezy jsem dnes zkusila a moc se mi líbí. Jen pár poznámek: do těsta jsem přidala cca 1,5 dl mléka, bylo hodně husté. Pekla jsem cca 25 minut, neměla jsem vanilkový pudink, tak jsem použila kakaový, barevný efekt s broskvemi byl pak ještě výraznější. Dva sáčky želatiny se mi zdály na velký plech málo, tak jsem použila tři... je toho ale hodně, možná by ty dva byly stačily.... Želatinu jsem rozpustila ve šťávě z kompotu a doplnila vodou a trochou citronové šťávy. Takže řezy budu určitě opakovat, možná zkusím i s jiným ovocem....

  • Katka | 9. 2. 2011 07:18

    Vynikající! Sice mi neztuhla želatina, ale to je takové moje prokletí...Je to vážně lahůdka! :-)

  • Šarlot Vyoralová | 6. 3. 2010 15:35

    Recept jsem dělala už třikrát a vždy podle receptury, pudink se vždy podedl a moučnik je vynikajicí.

  • Tereza J. | 14. 12. 2008 07:17

    Pán Ján, to vám verím. Ja mám ten recept tiež, ale... Teraz ma niektorí ukameňujú, ale tu sa potvrdzuje, že Zlatý klas sa nerovná vanilkovému pudingu. Ja totižto dávam , a v recepte to tak mám , 2 Zlaté klasy, preto je tam aj ten vanilkový cukor, kvôli chuti a vôni. A potom skutočne tvorí peknú vrstvu. Takže ozaj v niektorých receptoch nejde nahradiť mechanicky Zlatý klas pudingom, nie je to to isté. Rozhodne treba pridať viac pudingu alebo primiešať solamyl, aby to bolo tuhé ako má byť.

  • Jan Opi | 13. 12. 2008 23:54

    Vskutku nevim, jak tu nekdo mohl uvest mnozstvi 750ml vody/mleka/stavy do pudingu? Puding byl opravdu husty, ale az tak, ze mel k tekutosti daleko. V blahove vire,ze to je takto spravne, jsem pak natrel puding na korpus, naskladal broskve a zalil odstatym zele. Zele ovsem proteklo ke korpusu, jelikoz puding neudelal neprodysnou vrstvu a vsakl se. Takze cely vytvor vypada spis podivne nez lahodne. Recept me tedy velmi zklamal.

  • Kateřina Ježowiczová | 7. 11. 2008 15:38

    Na pudink jsem natřela kysanou smetanu a tu zalila želatinou. Smetana moučník krásně zjemnila.

  • Jitka | 14. 10. 2007 08:34

    Upekla jsem a bylo to moc dobré. Podle rady Zdenky jsem místo želatiny použila kompotovou šťávu+puding a vyšlo to supr. Děkuji za tip.

  • Lenka | 5. 9. 2006 21:45

    Skutečně,při množství 750ml vody(vaření pudinku),je recept OK.Děkuji za radu.

  • Lenka | 28. 8. 2006 20:29

    Paní Kašparovská,děkuji za radu.Zkusím tento recept znovu a doufám,že bude jako od autorky.

  • Ivana Kašparovská | 28. 8. 2006 10:54

    Paní Lenko, dělám taky tyto řezy a na 2 vanilk. pudinky dávám 500 ml mléka a 250 ml ovocné šťávy (např. ze zavařeniny), může být i voda

  • Lenka | 26. 8. 2006 19:47

    Tak jsem pekla,ale...Piškot byl skvělý,vysoký.Pudink tekl.Nevím proč.Uvařený podle receptu(pudink snad umí uvařit každý).Pokud máte radu,sem s ní.Źelatiny jsem dala 3 sáčky,což bylo hodně.

  • Lenka | 14. 8. 2006 19:15

    Tak už se na to chystám.Mám spoustu broskví a hledám dobré recepty,kde by se daly použít.Až upeču,napíšu.

  • Ludmila Chromá | 20. 7. 2006 08:10

    Doporučuji nahradit 2 vejce jogurtem. Zbytečně se tadydo těsta používá velké množství vajec.

  • Irena Pospíšilová | 15. 7. 2006 19:45

    Dnes jsem řezy vyzkoušela a musím říct,že byly vynikající!!!Rodina si skvěle pochutnala a plech byl do večera pryč!Moc děkuji autorce za skvělý recept a hodnotím 1*

  • Jana Tomčíková | 15. 7. 2006 08:29

    Děti už chtějí jen moučníky s želatinou z pudinku, i když musím uznat, že v té kupované, čiré, je to ovoce na pohled lákavější.Chuť ovšem vítězí, jinak když není šťáva z kompotu(při použití čerstvého ovoce), klidně se dá použít Jupí, Relax,... limonáda anebo obyčejný sirup a voda, příp. trocha cukru.

  • Alena Tarabová | 14. 7. 2006 12:18

    Souhlasím se Zdenkou, mluví mi z duše, hlavně poslení větou.

  • Zdena z JM | 14. 7. 2006 11:36

    Dělám něco podobného,ale místo želatiny použiju šťávu z kompotu (samozřejmě pokud používám kompotované ovoce).Asi z 3/4 litru šťávy a 2 vanilkových pudinků uvařím hustou hmotu a naleji na ovoce.Chuťově je to lepší jak želatina a aspoň se zužitkuje šťáva z kompotu.Jinak se u nás šťáva totiž vylévá.Je v ní prý spousta cukru.Ale sladkýma moučníčkama se všichni klidně cpou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Červenec Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Citronová kůra Cukr Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Mražená káva

Mražená káva

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

Citronová poleva

Citronová poleva

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek

Jednoduchý jogurtový ořechový /…

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

110
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
46
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
40
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Blesk.cz Strach o sexy zrzku z Ordinace Vacvalovou: Uvízla při dobývání hory K2!

Strach o sexy zrzku z Ordinace Vacvalovou: Uvízla při dobývání hory K2!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Další doporučené recepty:

Broskvové řezy
Broskvové řezy
Broskvové řezy II.
Broskvové řezy II.
Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou
Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvovo-meruňková marmeláda
Broskvový / Meruňkový sirup
Broskvový / Meruňkový sirup
  • Recepty.cz
  • Broskvové řezy s pudinkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact