5 žloutků ušleháme s pískovým cukrem. Přidáme mouku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme (180°C asi 15 - 20 min).
2
Až piškot vychladne, dáme na něj smetanu smíchanou s vanilkovými cukry. Potom poklademe okapanými a na plátky nakrájenými broskvemi a zalijeme želatinou.
3
Příprava želatiny: šťávu z broskví dáme do hrnce a dolijeme do 1/2 litru vodou. Do tekutiny rozkvedláme 2 sáčky želé a za stálého míchání přivedeme k varu. Potom odstavíme a za občasného míchání necháme lehce (!) vychladnout. Ještě vlahou želatinou zalijeme moučník.
4
(Pomůcka: želé nalít na moučník hned, jakmile se z něho přestane čoudit. Pokud želé ztuhne moc, lze ještě jednou krátce zahřát)
Výborný.
Nechtělo se mi šlehat sníh tak jsem vyšlehala 6 celých vajec a upekla jsem v dortové formě.
Pak jsem dortík překrojila pomazala domácí rajčatovou marmeládou s rumem a krémem ze zakysané smetany s bílým jogurtem, pokladla jsem ovocem (broskve, jahody, maliny), druhý díl piškotu a nahoru zase smetana, ovoce a želatina.
Luxusní dobrůtka.
Chtěla jsem tu dát fotku, byl moc krásný, ale nestihla jsem ani vyfotit a dort byl fuč.