Do mísy nasypeme mouku se solí, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme zhruba polovinou vlažné vody. Mírně promícháme a necháme vzejít kvásek. Až kvásek vzkypí, přilijeme zbytek vody a zaděláme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou kynout cca 30 minut. Těsto pak opět propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky, které plníme oloupanou (můžeme i vypeckovat) broskví, pevně uzavřeme a na pomoučněném stole necháme ještě krátce (cca 12 minut) kynout.
2
Knedlíky pak naházíme do vroucí vody, během vaření alespoň jednou opatrně promícháme a po zhruba 5 minutách je vyndáme (nejlépe jeden na zkoušku a poté i ostatní). Po vyndání knedlíky IHNED propícháme vidličkou či jehlicí, aby vyšla přebytečná pára, která by nám knedlíky srazila.
3
Broskvové knedlíky podáváme se smetanou a sypeme cukrem, tvarohem... nebo je přeléváme máslem a sypeme perníkem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna Horáková
|14. 11. 2016 18:40
Broskve jsem dala z kompotu a tak jsme si pochutnali na skvělé letní večeři se sněhem za oknem. Výborné.
Podzimková
|9. 7. 2016 07:43
Dělám stejně, jen dávám do těsta nakrájenou broskvi, protože mám ponejvíc hodně velké kusy, a to by vyšel jeden knedlík na osobu :-D jináč vynikající :-* a velmi žádané.