• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Napište svůj komentář k receptu

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 70
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      lžíce hnědý rum
    • kyselina citronová dle chuti - nemusí být
    • 0,50
      kg meruňky zralé, očištěné, vypeckované
    • 1
      kg broskve zralé, očištěné, vypeckované
    • 800
      g cukr krupice dle sladkosti ovoce, cca

Postup přípravy receptu

1
Marmeládu připravíme buď čistě z meruněk nebo z broskví a nebo ji namícháme tak, jak je uvedeno v rozpisu ingrediencí.
2
Pokrájené zralé ovoce dáme do hrnce, zasypeme cukrem, promícháme a necháme cca 15 minut odstát. Až ovoce pustí šťávu dáme hrnec na kamna a ovoce přivedeme za častého promíchání k varu. Poté vaříme zvolna do úplného změknutí ovoce. Pokud chceme, můžeme ovoce propasírovat přes cedník a mít hladkou marmeládu. Nebo ovoce ponecháme s malými kousky a budeme mít džem. Po uvaření do hrnce lijeme rum, hezky pomalu, lžíci za lžící, jelikož po každém přidání rumu nám ovoce v hrnci vzkypí a zabublá. Tak opatrně! Po nepatrném provaření lijeme horkou marmeládu (džem) do čistých, suchých skleniček, které pevně uzavřeme a sterilujeme cca 8 minut (není nutné, stačí otočit dnem vzhůru, zakrýt ručníkem a nechat tak částečně vychladnout a pak otočit zpět).
3
Uchováváme v temnu a suchu (sklep, komora).
4
Pokud jsme navyklí sterilovat s přípravkem na sterilování (gelfix,želírfix...), můžeme ho klidně přidat a vařit tak, jak jsme zvyklí. Pokud do marmelád a džemů přidáváme kyselinu citronovou, platí totéž.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Meruňková
Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Z ovoce Červenec Srpen Snídaně Svačina Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr krupice Hnědý rum Kyselina citronová Meruňky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Špenátovka

Špenátovka

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Zeleninový salát s cottage sýrem

Zeleninový salát s cottage sýrem

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

25
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Vepřová žebírka na asijský způsob
Vepřová žebírka na…
17
Maminčino kuře
Maminčino kuře
15
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

Překvapení v Naked Attraction: Návrat sexy Terezy! Koho si vybere?

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Brokolicový salát s nivou II.
Brokolicový salát s nivou II.
Brokolicový salát s tuňákem
Brokolicový salát s tuňákem
Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Broskvová bublanina / koláč (nejen z remosky)
Broskvová bublanina / koláč (nejen z…
Broskvová limonáda s melounem
Broskvová limonáda s melounem
Broskvová zavařenina s rebarborou
Broskvová zavařenina s rebarborou
  • Recepty.cz
  • Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact