• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Napište svůj komentář k receptu

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 70
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      lžíce hnědý rum
    • kyselina citronová dle chuti - nemusí být
    • 0,50
      kg meruňky zralé, očištěné, vypeckované
    • 1
      kg broskve zralé, očištěné, vypeckované
    • 800
      g cukr krupice dle sladkosti ovoce, cca

Postup přípravy receptu

1
Marmeládu připravíme buď čistě z meruněk nebo z broskví a nebo ji namícháme tak, jak je uvedeno v rozpisu ingrediencí.
2
Pokrájené zralé ovoce dáme do hrnce, zasypeme cukrem, promícháme a necháme cca 15 minut odstát. Až ovoce pustí šťávu dáme hrnec na kamna a ovoce přivedeme za častého promíchání k varu. Poté vaříme zvolna do úplného změknutí ovoce. Pokud chceme, můžeme ovoce propasírovat přes cedník a mít hladkou marmeládu. Nebo ovoce ponecháme s malými kousky a budeme mít džem. Po uvaření do hrnce lijeme rum, hezky pomalu, lžíci za lžící, jelikož po každém přidání rumu nám ovoce v hrnci vzkypí a zabublá. Tak opatrně! Po nepatrném provaření lijeme horkou marmeládu (džem) do čistých, suchých skleniček, které pevně uzavřeme a sterilujeme cca 8 minut (není nutné, stačí otočit dnem vzhůru, zakrýt ručníkem a nechat tak částečně vychladnout a pak otočit zpět).
3
Uchováváme v temnu a suchu (sklep, komora).
4
Pokud jsme navyklí sterilovat s přípravkem na sterilování (gelfix,želírfix...), můžeme ho klidně přidat a vařit tak, jak jsme zvyklí. Pokud do marmelád a džemů přidáváme kyselinu citronovou, platí totéž.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Meruňková
Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Z ovoce Červenec Srpen Snídaně Svačina Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr krupice Hnědý rum Kyselina citronová Meruňky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Volské topinky

Volské topinky

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

55
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
47
BBQ Stripsy
BBQ Stripsy
43
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Krtkovy muffiny
Krtkovy muffiny

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Brokolicový salát s nivou II.
Brokolicový salát s nivou II.
Brokolicový salát s tuňákem
Brokolicový salát s tuňákem
Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Broskvová bublanina / koláč (nejen z remosky)
Broskvová bublanina / koláč (nejen z…
Broskvová limonáda s melounem
Broskvová limonáda s melounem
Broskvová zavařenina s rebarborou
Broskvová zavařenina s rebarborou
  • Recepty.cz
  • Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact