• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Napište svůj komentář k receptu

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 65
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      lžíce hnědý rum
    • kyselina citronová dle chuti - nemusí být
    • 0,50
      kg meruňky zralé, očištěné, vypeckované
    • 1
      kg broskve zralé, očištěné, vypeckované
    • 800
      g cukr krupice dle sladkosti ovoce, cca

Postup přípravy receptu

1
Marmeládu připravíme buď čistě z meruněk nebo z broskví a nebo ji namícháme tak, jak je uvedeno v rozpisu ingrediencí.
2
Pokrájené zralé ovoce dáme do hrnce, zasypeme cukrem, promícháme a necháme cca 15 minut odstát. Až ovoce pustí šťávu dáme hrnec na kamna a ovoce přivedeme za častého promíchání k varu. Poté vaříme zvolna do úplného změknutí ovoce. Pokud chceme, můžeme ovoce propasírovat přes cedník a mít hladkou marmeládu. Nebo ovoce ponecháme s malými kousky a budeme mít džem. Po uvaření do hrnce lijeme rum, hezky pomalu, lžíci za lžící, jelikož po každém přidání rumu nám ovoce v hrnci vzkypí a zabublá. Tak opatrně! Po nepatrném provaření lijeme horkou marmeládu (džem) do čistých, suchých skleniček, které pevně uzavřeme a sterilujeme cca 8 minut (není nutné, stačí otočit dnem vzhůru, zakrýt ručníkem a nechat tak částečně vychladnout a pak otočit zpět).
3
Uchováváme v temnu a suchu (sklep, komora).
4
Pokud jsme navyklí sterilovat s přípravkem na sterilování (gelfix,želírfix...), můžeme ho klidně přidat a vařit tak, jak jsme zvyklí. Pokud do marmelád a džemů přidáváme kyselinu citronovou, platí totéž.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Meruňková
Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Ovoce Zavařování a nakládání Z ovoce Červenec Srpen Snídaně Svačina Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Cukr krupice Hnědý rum Kyselina citronová Meruňky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Skotská vejce

Skotská vejce

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

26
Dýňová tortila
Dýňová tortila
23
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
23
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
23
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
22
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Ochrnutý manžel Jitky Molavcové Alfred Strejček (83): Ožil díky Paloučku!

Ochrnutý manžel Jitky Molavcové Alfred Strejček (83): Ožil díky Paloučku!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Brokolicový salát s nivou II.
Brokolicový salát s nivou II.
Brokolicový salát s tuňákem
Brokolicový salát s tuňákem
Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Broskvová bublanina / koláč (nejen z remosky)
Broskvová bublanina / koláč (nejen z…
Broskvová limonáda s melounem
Broskvová limonáda s melounem
Broskvová zavařenina s rebarborou
Broskvová zavařenina s rebarborou
  • Recepty.cz
  • Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact