ks
ciabatta
existuje víc velikostí - můžete použít 2 menší, nebo jednu větší
1
stroužek
česnek
malý
2
ks
jarní cibulka
1
lžíce
dijonská hořčice
1
lžíce
olivový olej
2
ks
vejce
sůl
Postup přípravy receptu
1
Rozeberte brokolici na menší růžičky - ideální jsou ty ze středu. Vložte je do osolené vroucí vody a velmi krátce povařte (1-2 minuty). Vyndejte z vody a rychle zchlaďte studenou vodou, aby zůstala zachována krásně zelená barva. Nechte trochu oschnout.
2
Mezitím rozkrojte ciabatty horizontálně. Rozpalte pánvičku, lehce pokapejte olivovým olejem a položte na ni ciabatty řezem dolů. Nechte minutku osmažit, potřete lehce česnekem a trochou dijonské hořčice.
3
Jarní cibulku nakrájejte šikmo na kolečka a společně s brokolicí na pár kapkách olivového oleje krátce osmahněte (na stejné pánvi, na které jste připravovali pečivo).
4
Na připravené housky navrstvěte brokolici a jarní cibulku.
5
Do hrnce alespoň 15 cm vysokého a o menším průměru nalijte horkou vodu a dejte vařit. Když se voda v hrnci vaří, zamíchejte ji lžící tak, aby vznikl vír. Rychle rozklepněte do vody vajíčko. Ztlumte plamen asi na 2/3 výkonu plotýnky a nechte zlehka vařit. Když jsou bílky zcela uvařené, žloutek by měl zůstat tekutý. Vyjměte vejce, položte ho na připravené housky a rozřízněte. Jednu polovinu vejce přemístěte na druhou část housky. Lehce osolte.