• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Brokolicový toast se ztraceným vejcem

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g brokolice
    • 2
      ks ciabatta existuje víc velikostí - můžete použít 2 menší, nebo jednu větší
    • 1
      stroužek česnek malý
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks vejce
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rozeberte brokolici na menší růžičky - ideální jsou ty ze středu. Vložte je do osolené vroucí vody a velmi krátce povařte (1-2 minuty). Vyndejte z vody a rychle zchlaďte studenou vodou, aby zůstala zachována krásně zelená barva. Nechte trochu oschnout.
2
Mezitím rozkrojte ciabatty horizontálně. Rozpalte pánvičku, lehce pokapejte olivovým olejem a položte na ni ciabatty řezem dolů. Nechte minutku osmažit, potřete lehce česnekem a trochou dijonské hořčice.
3
Jarní cibulku nakrájejte šikmo na kolečka a společně s brokolicí na pár kapkách olivového oleje krátce osmahněte (na stejné pánvi, na které jste připravovali pečivo).
4
Na připravené housky navrstvěte brokolici a jarní cibulku.
5
Do hrnce alespoň 15 cm vysokého a o menším průměru nalijte horkou vodu a dejte vařit. Když se voda v hrnci vaří, zamíchejte ji lžící tak, aby vznikl vír. Rychle rozklepněte do vody vajíčko. Ztlumte plamen asi na 2/3 výkonu plotýnky a nechte zlehka vařit. Když jsou bílky zcela uvařené, žloutek by měl zůstat tekutý. Vyjměte vejce, položte ho na připravené housky a rozřízněte. Jednu polovinu vejce přemístěte na druhou část housky. Lehce osolte.
6
Okamžitě konzumujte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rukolový salát se ztraceným vejcem

Rukolový salát se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem

Pohanková miska se zeleninou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Zelenina
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Ostatní Ze zeleniny Zelenina Pečivo Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Česnek Ciabatta Dijonská hořčice Jarní cibulka Olivový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Kuřecí salát III.

Kuřecí salát III.

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

209
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
150
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
99
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
87
Pečené kuře s rýží
Pečené kuře s rýží
58
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Brokolicový salát IV.
Brokolicový salát IV.
Brokolicový salát s nivou II.
Brokolicový salát s nivou II.
Brokolicový salát s tuňákem
Brokolicový salát s tuňákem
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem)…
Broskvová bublanina / koláč (nejen z remosky)
Broskvová bublanina / koláč (nejen z…
Broskvová limonáda s melounem
Broskvová limonáda s melounem
  • Recepty.cz
  • Brokolicový toast se ztraceným vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact