g
eidam sýr
100-200g, nebo jiného sýra na strouhání
paprika - sladká
pepř mletý
vegeta
Postup přípravy receptu
1
Brambory (nakrájené na menší kostky) a brokolici (rozdělenou na manší růžičky) dáme vařit do mírně osolené vody. Vaříme v jednom hrnci, až je brokolice měkká a brambory středně měkké. Mezitím si na pánvičce zesklovatíme jemně pokrájenou cibulku. Poté na cibulku přidáme pomazánkové máslo, tavený sýr a v malém množství smetany vše rozpustíme. Sundáme z ohně a přidáme rozmačkaný česnek a velkou lžíci sladké papriky. Promícháme a necháme chladnout.
2
Vezmeme mísu, rozklepneme do ní vajíčko, nalejeme smetanu, a nahrubo nastrouháme sýr. Opepříme a dochutíme vegetou (množství vegety podle toho, jak moc jsme zvyklí solit a jak moc slaný použijeme tavený sýr a sýr na strouhání, nezapomeneme, že brambory ani brokolici jsme téměř nesolili). Pořádně promícháme a přidáme směs z pánvičky, ještě jednou promícháme. Do zapékací mísy vložíme zcezené brambory s brokolicí, zalejeme připravenou omáčkou a dáme zapéct. Jakmile sýr začne růžovět (po cca 20 min. při 180 °C) je hotovo.
tak jsem to ted dovarila a vypada to uplne jinak jak na obrazku nemela jsem smetanu, tak jsem tam dala bily jogurt, coz byla asi chyba, nejak se mi to zdrclo brambory mam trochu tvrdsi, ale jist se to da. no, moje chyba