Lahodný slaný koláč s brokolicí, ovčím sýrem, jogurtem a smetanou. Příprava je rychlá a jednoduchá a na výsledku si můžete pochutnávat kdykoli během dne.
RADA: Máte velkou úrodu? Podívejte se, jak správně zamrazit zeleninu
Poperve jsem delala kolač a nemohu to vynachvalit,super dobry,moc jsem si pochutnala,přidala jsem kousek Balkansk. syra a Nivu, nic nevyteklo všechno se dobře spojilo,dyk za vybornej recept,a hlavne je to rychle a chutne.
Taky jsem brokolici nechala jenom přejít varem a hned vyndala. Z koření jsem přidala vegetu, lžičku červené sladké papriky a lžičku provensálského koření. Zahušťovat nebylo potřeba, všechno se krásně spojilo a vytvořila se výborná křupavá kůrčička. Opravdu výborné!!!!
Skutecne mohu dat brokolici do trouby syrovou? Zmekne pecenim?
Byl vyborny, jen smetana s jogurtem vytvorila v kolaci tekutinu. nemelo by se to necim zahustit? Misto ovciho jsem dala nivu, ale mam pocit ze bez smetany se to obejde neb jsem ji z kolace stejne vylila.
Jo, jo, za syrova je to výborný, mamka vždycky měla co dělat, aby jí zbyl květák ke smažení, musela ho kupovat tak dvakrát tolik. Syrová brokolice mi chutná míň než květák, ale taky se dá.A s tou "chutí" předvařenýho květáku je to pravda - já už si ho nikde v restauraci apod. nedávám, protože mi přijde bez chuti.
tak jsem kolac taky zkusila, je vyborny, ale neni toho moc, jako ovci syr jsem pouzila korbaciky ze slovenska (nakrajela jsem je) a bylo to vyborny, jako prilohu jsem udelala nove brambory restovane s petrzelkou a sopsky salat, vyborne se tak naladite na jaro!:)
zkuste květák i brokoilici zasyrova, je to taky paráda :))
Taky nepředvařuji květák na smažení, není to zapotřebí, krásně při smažení změkne a má o sto procent lepší chuť !!To se nedá srovnávat s předvařeným květákem - je to taková blča a je dost cítit (jedla jsem to na návštěvě).
Já mám radši zeleninu míň vařenou, takže bych brokolici určitě nepředvařovala, 20 min pečení stačí. když ji vařím, tak jen max. 5 minut, a radši v páře. Ani smažený květák nepředvařuju. Ale vypadá to moc dobře a určitě to o víkendu vyzkouším.
Koláě byl docela dobrý. Lepší je udělat méně zálivky. Více potom vynikne chuť brokolice.
vyborne, moc jsem si pochutnala. Kdyz to nekdo nechce mit mot tucne, staci dat vice jogurtu a nedavat smetanu.
Opravdu vynikající pokrm. Ovčí sýr jsem zaměnila za Nivu/Eidam 50/50. Pro velký úspěch jsem ho pekla 2x po sobě. Chutná i dětem, které brokolici nechcou jíst.
Kolac je vyborny jak teply tak po studenu. Hodi se k nemu nove brambory s bylinkovym maslem.