Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, mírně osolíme, opepříme, přidáme vejce, nastrouhaný česnek a zázvor, přilijeme sojovou omáčku a promícháme. Pak vše zasypeme lžící solamylu, ještě jednou dobře promícháme a necháme alespoň hodinu odstát a proležet. Pak na rozpálené pánvi s olejem maso osmažíme ze všech stran doměkka a dozlatova. Při smažení kousky masa od sebe oddělíme. Po osmažení vyndáme maso stranou a udržujeme ho v teple.
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme na slabší hranolky. Vhodíme je do výpeku a za občasného promíchání brokolici krátce osmažíme. Během smažení si připravíme cca 100 ml vývaru nebo vody, ve které rozmícháme zhruba jednu lžičku solamylu, tímto zalijeme brokolici v pánvi a krátce podusíme, je-li třeba, přilijeme vývar dle potřeby. Dáme pozor, abychom brokolici nerozdusili na kaši, měla by zůstat na skus.
3
Brokolici v pánvi dochutíme dle své chuti sojovou omáčkou, pepřem, česnekem... a odstavíme. K brokolici přisypeme osmažené maso, lehce promícháme a podáváme.