Na rozpuštěném másle orestujeme očištěnou nastrouhanou mrkev s petrželí(nebo celerem) dorůžova. Po orestování zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce zasmažíme. Přilijeme cca 1 litr vody, promícháme, přidáme bojón nebo koření, očištěnou a pokrájenou brokolici, oloupané a pokrájené brambory, pokrájené houby a nasekaný česnek. Vaříme do změknutí brambor, ochutíme solí a pepřem a podáváme. Na talíři můžeme dozdobit nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Olina
|29. 4. 2017 07:12
Dnes bude po nějaké době zase, je vážně výborná a není těžká na přípravu a houby jí dají bezvadnou chuť.
zuzana
|1. 2. 2016 07:56
doporucuji, je vyborna :p
jana šídlo
|11. 9. 2015 12:52
byla dokonalá,díky :-* :-*
Stašková Ivanka
|1. 7. 2015 12:28
Vynikající polévka. Houby jí dodaly úžasné aroma .
Jana Racková
|14. 10. 2014 07:33
Nevěděla jsem co s brokolicí, co se mi už týden povalovala v lednici, tak jsem polévku vyzkoušela. Byla to výborná zelená bramboračka houbovačka, děkuji.
Lenka
|11. 2. 2014 09:48
Přidat houby je dobrý nápad, je výborná. :-))
Anna Jůzová
|31. 8. 2013 16:40
Polévka je výýýborná! Manželovi brokolice nechutná, ale po houbách s česnekem dostala jinou chuťa polévku si dal tentokrát s námi. Určitě stojí za uvaření, všem doporučuji.
Lenka Tomášková
|7. 12. 2012 07:23
Polívku dělám skoro pravidelně,je vydatná,u nás hodně oblíbená a hlavně chutná všem!Je jí plný hrnec,namoment )
Barborka
|11. 4. 2012 19:12
Polévka byla moc dobrá a snědla se bezezbytku, něco jako zelená bramboračka :-)) .