Brokolici nebo květák nastrouhat na hrubém struhadle. Přidat mouku, v mléce rozmíchat žloutky, sůl, pepř, zamíchat do brokolice. Z bílků vyšlehat tuhý sníh a vmíchat do směsi. Směs má být polotuhá a placičky se velmi dobře smaží na pánvičce. Lžící dávám na pánev 4-5 placiček podle velikosti pánve. Dobře se otáčejí i chutnají.
Moc dobré, rozhodně bych to nesrovnávala s bramboráky. Měli jsme k obědu s brambory a moc jsme si pochutnali.
Zdena z JM
|2. 11. 2009 08:26
Nás tento recept příliš neoslovil.Je to taková napodobenina bramboráků.Příště raději klasické bramboráky a z brokolice něco jiného.
Anonym
|11. 3. 2008 12:33
Dobré to, i když mám vyzkoušené jen z květáku. Ale brokolici zkusím taky. Ještě tam přidávám kukuřici (3-4 lžíce) a může být i šunka nebo nastrouhaný kabanos.
Hela -
|11. 3. 2008 11:20
Velmi dobré, hned jsem vyzkoušela k večeři. S tatarkou a bramborovou kaší to nemělo chybu. Nohu brokolice jsem oloupala a nastrouhala z větší části taky. Jinak jsem vždy používala jen růžičky.
Olga
|10. 3. 2008 20:04
Keď majú v názve "za syrova", tak asi zelenina má byť surová .Vyzerá to byť dobré.
Dana Minarikova
|10. 3. 2008 16:49
chtěla jsem se zeptat zda má být květák vařený nebo syrový Děkuji
Jana Kozlová
|9. 3. 2008 20:47
dělám přesně tyto a jsou jedinečné můžou se dělat na lívanečníku mají stejný tvar