• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Brokolicové placičky
Napište svůj komentář k receptu

Brokolicové placičky

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolicové placičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g brokolice
    • 1
      ks cibule střední
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      ks vejce
    • 60
      g sýr
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • tuk na smažení

Postup přípravy receptu

1
Brokolici uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Nasekáme ji najemno, včetně košťálů, které nejdříve oloupáme. Zpěníme cibuli na másle, přidáme brokolici, rozšlehané žloutky, strouhaný sýr, mouku sůl a rozmícháme. Nakonec vmícháme sníh. Lžící klademe kopečky do rozpáleného tuku a tvarujeme malé placičky. Osmažíme po obou stranách. Podáváme s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky (nejen) se sýrem

Brokolicové placičky (nejen) se sýrem

Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia - | 31. 5. 2010 10:09

    Ferda Šiška si musí mnout ruce, když tu jeho úchvatné komentáře vydrží tak dlouho... Ale když máme tu svobodu slova...

  • ladka stafl | 30. 5. 2010 18:33

    a jej inteligent z Horní Dolní se probudil... no nazdar :-((( hurááá no ....

  • Pája S | 29. 5. 2010 23:07

    Šiško,nech se vyšetřit!!!

  • Ferda Šiška | 29. 5. 2010 20:26

    tuhle jsem chytl bažanta v lese vymrdal mu výtrusník a pak ho sežral zaživa ! To vám je lahůdka kam se sere koroptev zesraná jelenem

  • Anonym | 29. 5. 2010 16:37

    Ferda Šiška nejsi, Ferda Šiška by takový blijanec nevyblil.

  • Ferda Šiška | 29. 5. 2010 14:34

    No chybí tam chcanky z koroptve a mrdka z krtka. pak to má lepší chut

  • Ivana Šlapáková | 29. 5. 2010 14:06

    Dobré, kdo nemusí moc maso a není zrovna chuť na sladké, tak si pošušňá. JJ, jde to dělat i z kapusty. Za l.

  • marie nezlakova | 15. 5. 2009 07:43

    Moc dobré s česnekem i bez něj.Každý si přišel na své.Dávám 1.

  • ŠÁRKA STUDNAŘOVÁ | 25. 2. 2009 14:55

    Přidala jsem česnek, a místo soli trochu vegety. Naprostá bomba, všem moc chutnalo. Mohu jen doporučit.

  • maru hlinková | 3. 2. 2009 19:44

    Moc dobré, přidala jsem tu strouhanku i česnek, vynikající.

  • Irena | 31. 1. 2008 12:31

    Celé rodince to moc chutnalo. Nemá to chybu. Dávaám za 1.

  • Markéta Hrdinová | 18. 9. 2007 14:45

    Opravdu móóóc dobré.

  • Renáta | 31. 3. 2007 22:40

    Je to fakt mňamka!!!!Přidala jsem tam trošku česneku, je to fakt výborné. Jsou křehoučké a nadýchané. Vřele doporučuji :)

  • Markéta von Stangels | 2. 3. 2007 14:15

    Musím říct, že opravdu dobré, ale neumím si to představit bez česneku....pozor i synátorovi to chutnalo a to je co říct!!!

  • Romana Niklová | 25. 1. 2007 08:48

    Jsou výborné za tepla i za studena na svačinku, přidávám do těsta i česnek a trochu více strouhanky, jsou lepší, tuhší.Tvaruji malé placičky. Je to velice zdravý recept, dělávám ho často, chutná nám i s bramborovou kaší.Ale nevíce chutná za studena do ruky našemu 2,5 letému synovi. Smažím na titanové pánvi skoro bez tuku.

  • Hermína Korousová | 19. 12. 2006 15:16

    Bylo to moc dobré, i manžel si pochutnal. Jsou výborné i studené. Přidala jsem do nich bazalku, česnek, strouhanku a s cibulí jsem orestovala nastrouhanou mrkev. Mňamka!!!

  • Anonym | 30. 10. 2006 02:30

    Dělám něco podobného z kapusty, jen místo sýra lžíci krupice. Díky za tip, zkusím.

  • Karolína | 10. 6. 2006 13:35

    S česnekem výborný, doporučuju přidat bazalku a taky hrst strouhanky - je to křupavější. A zbytečný je dělat ten sníh. Normálně to smíchejte s "rozkvedlaným" vejcem. Je to úplně stejný. A každopádně je to fakt výborný! Pokud se to při smažení trhá, obalte to (jen tak trochu) v mouce. Placky doporučuju dělat opravdu tenké (jinak hrozí, že budou uvnitř syrové). Ale zdravý to každopádně není, Jolano.

  • Zuzana Mašová | 24. 4. 2006 13:27

    Naprosto výborné, připomínalo mi to mé oblíbené bramboráky a to tam ani nebyl česnek, příště vyzkouším s ním...

  • OLCA | 1. 4. 2006 17:37

    Tak musim ohodnotit za 1* ,bylo to opravdu vyborne a hlavne pekne nadychane a krupave.jen jsem pridala kvetak a 3strouzky cesneku a byla to basta.Jsem zavisla na receptech z internetu ,ziju v mexicu a tady to jidlo -zadna slava!!!Mymu pritelovi taky chutnalo. diky

  • Jana Tichá | 2. 2. 2006 12:39

    Lucie, přesně tak. Tu osmaženou cibulku přidáte k ostatním surovinám v míse.

  • Lucie Krásová | 1. 2. 2006 22:02

    Paní Tichá, jen jsem si chtěla upřesnit. Po zpěnění cibulky na másle vmícháváme suroviny již NE za tepla (na plynu)? Jinak jsem placičky dnes zkoušela, přidala jsem trošku květáku a jeden stroužek česneku a byly výborné, chutnaly i našemu 18 měs.Filípkovi. Děkuji za inspiraci.

  • gabcun | 3. 12. 2005 16:08

    Prave jsem je dodelala,jsou vyborne,zusim k tomu udelat rybu-lososa,jak bude manzelovi chutnat?

  • Jolana | 14. 11. 2005 17:52

    Tento recept děláme často-je velmi zdravý. Občas přidám ještě nasekaná sušená rajčata, která tomu dodají zvláštní barvu i chuť a talíř doplním dressingem připraveným z jogurtu, jablečného octa a bazalky. Dobrou chuť :)

  • Anonym | 12. 11. 2005 21:41

    Tento recept je vynikající, moc děkuji autorce.Dávám za 1. Do těstíčka ještě přidávám trochu koření Gyros (výborně se hodí do všech zeleninových jídel).Mirka

  • Veronika H. | 19. 9. 2005 13:28

    Chutove moc dobre.Jen testo se mi pri smazeni trochu trhalo ale to bude spise nezkusenosti kuchare:O).Budu urcite delat znovu a lepe!Uz vim jak na to:o))...V.

  • marcela slamdeckova | 18. 7. 2005 20:49

    Placicky jsem dnes vyzkousela a i kdyz mam brokolici rada,tak to mi to moc nejelo.Kvetakove pl.mame doma radsi..

  • Dahiba | 18. 5. 2005 09:16

    Smícháš všechny suroviny dle popisu, máš z nich těstíčko a z něj smažíš placičky :o)

  • Roman | 18. 5. 2005 06:41

    Podle popisu se udělá nejdříve omeleta a pak se z ní dělají placičky?

  • Dahiba | 17. 5. 2005 08:03

    Včera jsem placičky udělala, jsou výborné, já přidala ještě 3 stroužky česneku, takových repceptů víc a dávám za 1.

  • Jana | 16. 5. 2005 16:16

    Já takové placičky dělám z květáku a jsou dobré. Ale určitě udělám i brokolicové.

  • Alena | 16. 5. 2005 14:50

    Možná by šla stejná úprava s květákem a nebo půl na půl ? nemusí to být špatné...

  • Jana Tichá | 16. 5. 2005 13:44

    Dají se jíst klidně i za studena - ale spíš nezbydou:-) Já jich dělám víc a děti je jedí tak samotné, bez brambor.

  • Dahiba | 16. 5. 2005 13:40

    Vypadá to dobře, jestli i stejně chutná :o))) Jsou placičky jedlé i za studena?????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Cibule Hladká mouka Máslo Sůl Sýr Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Americké muffiny

Americké muffiny

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

67
Klasické lečo
Klasické lečo
49
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
48
Virgin mojito
Virgin mojito
48
Máslové řízky
Máslové řízky
44
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Brokolicové placičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact