g
parmská šunka
, Pršut, slanina (dle chuti) , cca
olej
Postup přípravy receptu
1
Předvařený květák (brokolici) necháme okapat a vychladnout. Pa ho rozmačkáme šťouchadlem nebo vidličkou.
2
Mléko s moukou, kypřidlem a žloutky rozmícháme na hladké hustější těstíčko. Do něj přidáme rozmačkaný květák (brokolici), nastrouhaný česnek, pokrájenou šunku, petrželku a sýr, opepříme, dle chuti osolíme. Dobře promícháme, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
3
Těsto nabíráme lžící. Na pánvi s roztopeným olejem nebo v lívanečníku smažíme malé placičky dozlatova z obou stran.
4
Lívanečky podáváme se zeleninovou oblohou nebo jako přílohu či chuťovku.
5
Pokud chceme mít lívanečky bezmasé, šunku nebo slaninu vynecháme.