Kernotto uvaříme dle návodu, brokolici uvaříme al dente. Do misky vršíme kernotto, brokolici sýry, krabí tyčinky nakrájené, kukuřici. Posypeme čubricou, trochu promícháme, dáme asi na 1 min. zapéct do mikrovlnky. Podáváme s libovolnou zeleninou.
nedala jsem kukuřici, vypustila krabí tyčinky, hermelín nahradila ementálem, čubricu doma nemám-došla, tak jsem dala adžiku a grilovací koření, naspod misky dala kernoto, nato brokolici a pak sýry, dala do mikrovlnky na pár minut...výborné!!
Gábina H
|26. 3. 2008 15:16
Kernotto – jsou velké špaldové kroupy. Oproti špaldovému zrnu je kernotto rychleji uvařené a je pro většinu lidí lépe stravitelné.Ze stránkek zdrave-hubnuti.cz
Lenka
|26. 3. 2008 14:24
Tak jsem to vyhledala: jsou to špaldové kroupy, které se vaří kratší dobu (cca 20-30 min) než klasická špaldová zrna a prý jsou pro lidi také stravitelnější. Pokrm by se tudíž mohl udělat z jakýchkoliv oblíbených obilovin, rýže či luštěnin. Záleží, co zrovna člověk momentálně pokládá za sobě prospěšné a co mu chutná.
Zdenka Korábová
|25. 3. 2008 08:39
Možná by bylo dobré zrovna v receptu počeštit výraz kernotto, přijde mi divné k receptu vámi nabízeném si vyhledávát co je to ta surovinu, kterou používáte, Já osobně recept odkládám i když je možná zajímavý, zdravý a chutný.
Eva Červenková
|24. 3. 2008 11:02
čubrica je koření, v receptu není nutná, kořente jak jste zvyklí, špaldové kernotto je k sehnání ve zdravých výživách,ale i v supermarketech, když si zadáte do vyhledavače název určitě vám vyleze spousty informací
Sylva Karešová
|23. 3. 2008 22:45
Přiznám se, že nevím, co je to čubrica a špaldové kernotto? Krabí tyčinky bych já osobně vynechala.. Jinak brokolici i kukuřici mám ráda.