• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brokolicové karbanátky II
Napište svůj komentář k receptu

Brokolicové karbanátky II

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 26
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolicové karbanátky II
Brokolicové karbanátky II
Brokolicové karbanátky II
Brokolicové karbanátky II
Brokolicové karbanátky II
Brokolicové karbanátky II
Brokolicové karbanátky II
5fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodné karbanátky plné brokolice dochucené nivou a osamžené ve strouhance. Jsou vynikající jako rychlý a jednoduchý oběd či večeře. Dejte si k nim vařené brambory či bramborovou kaši a uvidíte, jak si pochutnáte.

Suroviny

8 porce
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • 150
      g sýr niva 120 - 150
    • 500
      g brokolice
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Brokolici očistíme, nakrájíme na menší části, vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme cca 5 - 10 min povařit (nemá být ani tvrdá, ale ani příliš rozvařená). Vychladlou brokolici rozmačkáme vidličkou.

RADA: Zkuste také brokolicovou pomazánku!

2
Přidáme vejce, nastrouhanou Nivu a vytvarujeme malé okrouhlé karbanátky, které obalíme ve strouhance. Nesolíme, aby vynikla chuť brokolice a Nivy.
3
Na rozpáleném oleji osmažíme z obou stran.
4
Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou dle chuti.

RADA: 5 tipů, jak připravit nejlepší bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Rybí karbanátky na zelenině

Rybí karbanátky na zelenině

Dietní karbanátky

Dietní karbanátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 12. 11. 2016 22:40

    K fotografii - recept som vkladala ja, robím okrúhle karbanátky, preto ten názov. Fotografiu ale vložila iná prispievateľka, ktorej sa zrejme podarili takéto placky :-)

  • Petra | 12. 11. 2016 22:36

    K fotografii - recept som vkladala ja, robím karbanátky, aj ich robím ako pekné okrúhle karbanátky - preto taký názov. Fotografiu som po ruke nemala a tú vložila iná prispievateľka, ktorej sa zrejme podarili takéto "placičky" :-)

  • Martina | 14. 2. 2015 22:25

    Taky nežiji v ČR- místo Nivy je možno dát francouzský Roquefort nebo místní levnější plísňový sýr, obojí je dobré. Jen nechápu ten obrázek k receptu - to nejsou "malé okrouhlé karbanátky", ale něco jako bramborové placky - u nás i ty vypadají úhledněji !!!

  • Dáša | 26. 10. 2014 13:05

    No teda nevím, zda jsem udělala něco špatně, ale karbanátky mi vůbec nedržely u sebe, takže jsem to osmažila normálně jenom tu směs, přičemž jsem tam dala ovesné vločky do toho... Špatné to nebylo, ale zase nějak extra super taky ne...

  • Milan | 16. 4. 2014 11:01

    Skvelo vyzerajúci jednoduchý recept :) Určite ho vyskúšam a namiesto smaženia na oleji, to skúsim upiecť v rúre na papieri :-P

  • Milan | 16. 4. 2014 11:00

    Snaha o vtip, či len bežná nevedomosť? Minerály sa počas varenia väčšinou vyplavia do vody, enzýmy a vitamíny sú zničené vplyvom vysokej teploty. Stačí takto? :-)

  • Barunka7371
    Barunka7371 | 11. 8. 2013 19:09

    mňam mňam mňam :)

  • Tina | 12. 7. 2013 16:55

    Hihi, zajímalo by mě, jak přesně dokážete "zničit" minerály obsažené v brokolici, to ty ionty draslíku, vápníku, fosforu a síry rozbíjíte kladivem? :-DD A při vaření a smažení takto postupujete často? :-D

  • Alena | 15. 3. 2013 19:55

    Chutnaly mi, ale bráchovi moc ne.

  • Angeliis | 7. 3. 2012 16:42

    Brokolice mi nikdy moc nejela, ale tyhle karbanátky jsou výborné a jednoduché, děkuji za recept. :-)

  • Petra | 23. 3. 2011 13:51

    Áno, toho som si vedomá aj ja, že tepelnou úpravou sa ničí veľa prospešných látok. Bohužiaľ moje deti nepresvedčím, aby ju chrumkali najlepšie surovú alebo len sparenú ;-) Ale komentár beriem. Ovšem podobný by ste mohli napísať do polovice receptov.

  • suzymon | 23. 3. 2011 12:18

    =-O Chudák Brokolice! Asi dostanu od někoho vynadáno, ale nemohu to vydržet. Brokolice je zdroj minerálů, které takovouto úpravou zničíte.

  • Petra | 3. 3. 2011 13:12

    Tento recept som našla v knižke Recepty zo života už dávnejšie, a chutí aj mojim dvom malým deťom - a je veľmi jednoduchý. Preto som ho tu dala. :-)

  • Pepinie1 | 25. 10. 2010 21:02

    super...a s nivou by to bylo určitě lepší...ale vzhledem k tomu, že jsem momentálně mimo ČR tak jsem byla nucena nivu nahradit tradiční holandskou Goudou...ale taky to není zlé...ale s nivou to určitě za nějakou tu dobu vyzkouším taky...a věřím, že to bude ještě lepší

  • Tereza Lišková | 2. 11. 2009 14:58

    Zní to dobře, určitě vyzkouším :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Olej Strouhanka Sýr Niva Vejce

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka II.

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Hlávkové zelí na pivu

Hlávkové zelí na pivu

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

762
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
45
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky
33
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
27
Dip z pečeného česneku
Dip z pečeného česneku
21
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Brokolicová žemlovka
Brokolicová žemlovka
Brokolicové karbanátky
Brokolicové karbanátky
Brokolicové karbanátky
Brokolicové karbanátky
Brokolicové kernotto
Brokolicové kernotto
Brokolicové nebo květákové lívance
Brokolicové nebo květákové lívance
Brokolicové placičky (nejen) se sýrem
Brokolicové placičky (nejen) se sýrem
  • Recepty.cz
  • Brokolicové karbanátky II
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact