Lahodné karbanátky plné brokolice dochucené nivou a osamžené ve strouhance. Jsou vynikající jako rychlý a jednoduchý oběd či večeře. Dejte si k nim vařené brambory či bramborovou kaši a uvidíte, jak si pochutnáte.
Brokolici očistíme, nakrájíme na menší části, vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme cca 5 - 10 min povařit (nemá být ani tvrdá, ale ani příliš rozvařená). Vychladlou brokolici rozmačkáme vidličkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|12. 11. 2016 22:40
K fotografii - recept som vkladala ja, robím okrúhle karbanátky, preto ten názov. Fotografiu ale vložila iná prispievateľka, ktorej sa zrejme podarili takéto placky :-)
Petra
|12. 11. 2016 22:36
K fotografii - recept som vkladala ja, robím karbanátky, aj ich robím ako pekné okrúhle karbanátky - preto taký názov. Fotografiu som po ruke nemala a tú vložila iná prispievateľka, ktorej sa zrejme podarili takéto "placičky" :-)
Martina
|14. 2. 2015 22:25
Taky nežiji v ČR- místo Nivy je možno dát francouzský Roquefort nebo místní levnější plísňový sýr, obojí je dobré. Jen nechápu ten obrázek k receptu - to nejsou "malé okrouhlé karbanátky", ale něco jako bramborové placky - u nás i ty vypadají úhledněji !!!
Dáša
|26. 10. 2014 13:05
No teda nevím, zda jsem udělala něco špatně, ale karbanátky mi vůbec nedržely u sebe, takže jsem to osmažila normálně jenom tu směs, přičemž jsem tam dala ovesné vločky do toho... Špatné to nebylo, ale zase nějak extra super taky ne...
Milan
|16. 4. 2014 11:01
Skvelo vyzerajúci jednoduchý recept :) Určite ho vyskúšam a namiesto smaženia na oleji, to skúsim upiecť v rúre na papieri :-P
Milan
|16. 4. 2014 11:00
Snaha o vtip, či len bežná nevedomosť?
Minerály sa počas varenia väčšinou vyplavia do vody, enzýmy a vitamíny sú zničené vplyvom vysokej teploty. Stačí takto? :-)
Hihi, zajímalo by mě, jak přesně dokážete "zničit" minerály obsažené v brokolici, to ty ionty draslíku, vápníku, fosforu a síry rozbíjíte kladivem? :-DD A při vaření a smažení takto postupujete často? :-D
Brokolice mi nikdy moc nejela, ale tyhle karbanátky jsou výborné a jednoduché, děkuji za recept. :-)
Petra
|23. 3. 2011 13:51
Áno, toho som si vedomá aj ja, že tepelnou úpravou sa ničí veľa prospešných látok. Bohužiaľ moje deti nepresvedčím, aby ju chrumkali najlepšie surovú alebo len sparenú ;-)
Ale komentár beriem. Ovšem podobný by ste mohli napísať do polovice receptov.
suzymon
|23. 3. 2011 12:18
=-O Chudák Brokolice! Asi dostanu od někoho vynadáno, ale nemohu to vydržet. Brokolice je zdroj minerálů, které takovouto úpravou zničíte.
Petra
|3. 3. 2011 13:12
Tento recept som našla v knižke Recepty zo života už dávnejšie, a chutí aj mojim dvom malým deťom - a je veľmi jednoduchý. Preto som ho tu dala. :-)
super...a s nivou by to bylo určitě lepší...ale vzhledem k tomu, že jsem momentálně mimo ČR tak jsem byla nucena nivu nahradit tradiční holandskou Goudou...ale taky to není zlé...ale s nivou to určitě za nějakou tu dobu vyzkouším taky...a věřím, že to bude ještě lepší