Trochu jiné karbanátky, které potěší i příznivce vegetariánské stravy. Opečené placičky ze směsi brokolice, cibulky, petrželky, parmazánu a ovesných vloček chutnají skvěle, zvlášť když je podáváte s pikantním krémovým dipem a pečenými rajčaty.
Brokolice rozeberte na růžičky a 5 minut povařte, slijte, propláchněte studenou vodou a dobře osušte papírovou utěrkou. Rozložte na prkénko, velkým nožem nasekejte nadrobno a dejte do větší mísy.
2
K brokolici přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, nasekanou petrželku, parmazán, vločky a dobře osolte a opepřete. Směs důkladně promíchejte, vlhkýma rukama tvořte bochánky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte cherry rajčátka, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.
Polovinu pečených rajčat rozmixujte s drceným česnekem, jarní cibulkou a chilli papričkou. Promíchejte s creme fraîche, dochuťte solí a pepřem a podávejte s karbanátky a pečenými rajčaty.
4
Tip: Košťál brokolice můžete schovat a použít do vývaru nebo oloupaný a pokrájený přidat do zeleninové polévky.