Na polovině oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, nadrobno nakrájenou brokolici a papriku, rajský protlak a saturejku, osmahneme, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou do změknutí zeleniny, osolíme, vychladlou směs pomeleme s bramborem nebo jej do směsy vmačkáme vidličkou, pomazané krajíce můžeme také zapéct v troubě, navrch můžeme přidat i sýr.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zuzka
|10. 2. 2015 19:29
Nemohu souhlasit. Byla to vítaná alternativa k topinkám s Aivarem. Opražila jsem tousty, navrch tato brokolicová směs a posypat parmazánem. Skvělá zdravá večeře a supr nápad na zpracování brokolice. Určitě zopakujem. :-P
Nám to taky nejelo. Zapečené se sýrem se to dalo, ale pomazanáka je hodně sytá a hutná a spíš chutí připomíná zahuštěný zeleninový základ na omáčku. No, nechala jsem to v lednici týden, ale jen jednou jsem se na sílu přinutila si ji dát. Jak nesnáším vyhazování jídla, tak toto jsem dnes vyhodila.