plechovka
nákládané žampiony
krájené - menší plechovka
vegeta
rohlík
osmažený na rohlíčkové krusty
1
l
voda
dle potřeby - já dávám na 1 brokolici asi 1 l
Postup přípravy receptu
1
Brokolice rozdělíme na růžičky a košťál oloupeme (slupka je potom nepříjemná a tvrdkavá), dáme do tlakového hrnce, zalejeme vodou a vaříme na mírném ohni 15-20 minut.
2
Potom zalejeme smetanou a rozmixujeme. Přidáme žampióny a necháme přejít varem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jalmila
|29. 7. 2014 13:43
Naprostý souhlas, maximálně 5 minut :-)
Jalmila
|29. 7. 2014 13:38
Vařit brokolici v tlačáku tak dlouho je k ničemu - nic v ní, to proč ji jíme, přece nezůstane =-O
Alexandra Daňková
|18. 11. 2008 16:43
moc dobrá polévka, nechala jsem ji nerozmixovanou, příště nakrájím brokolici víc na jemno, nevařila jsem v papiňáku a houby jsou trochu tvrdší, takže příště je dýl podusím
Buchy
|14. 5. 2007 14:20
Je to z toho důvodu, že polévku potom mixuji, tak aby brokolice byla dostatečně měkká. Jinak samozřejmě doba vaření je orientační, možno i zkrátit. Zdravím Buchy
Anonym
|13. 5. 2007 22:24
Brokolice vařená 15-20 minut v tlakáči? No nevím, já ji vařím v obyč. hrnci maximálně 5 minut.