Na másle osmažíme očištěnou, hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu. Po osmažení přisypeme vločky a houby (na sucho promnuté v dlani) s nasekaným česnekem a ještě vše za občasného promíchání krátce smažíme. Poté dáme do hrnce i na růžičky pokrájenou brokolici s oloupaným košťálem, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí brokolice. Dochutíme solí, pepřem, případně ještě česnekem a pokud nechceme mít v polévce velké kusy brokolice, pomocí šťouchadla na brambory opatrně brokolici rozdělíme na menší kousky, ale ne na kaši. Hustotu polévky si zredukujeme vývarem, každý podle toho, jak chce mít polévku hustou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Gabina Sicakova
|8. 5. 2016 16:53
Vyborna zdrava a vyborna polevka. Dekuji za recept.
Ali
|21. 2. 2016 12:47
Polevka nam moc chutnala a podle receptu ji dnes uvaril muj desetilety syn, ktery mi rad v kuchyni pomaha a dokonce nekdy i radi co a jak mam udelat :))
Ali
|21. 2. 2016 11:00
Polevka nam moc chutnala a podle receptu ji dnes uvaril muj desetilety syn, ktery mi rad v kuchyni pomaha a dokonce nekdy i radi co a jak mam udelat :))