Brokolici rozdělíme na růžičky, nakrájíme si jednu menší mrkev, malý kousek celeru a malý kousek petržele na kostičky (od každého opravdu jen trochu), stroužek česneku rozkrojíme na 1/2 a dáme do cca 1,5 - 2 l vody vařit do měkka.
2
V druhém hrnci rozpustíme kousek másla s olivovým olejem a zpěníme 1/2 cibule a stroužek česneku na drobno nakrájené.
3
Do hrnce se zpěněnou cibulkou a česnekem nalijeme vývar se zeleninou a rozmixujeme. Přidáme zeleninový bujon a necháme ještě asi 15 min povařit. Opepříme, případně dochutíme polévkovým kořením (např. Podravka). Pokud přidáváme polévkové koření povaříme ještě cca 5 min poté vypneme a přilijeme smetanu.
4
Podáváme posypané nasekanou petrželkou a osmaženým na kostičky nakrájeným bílým pečivem.
Výborná polévka! Neměla jsem bujón tak jsem přihodila více polévkového koření a bylo to taktéž výborné.. Tato polévka se stala populární i u otce, který má rád tradiční kuchyni .. 100% doporučuji! :-)