• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Brokolicová nádivka
Napište svůj komentář k receptu

Brokolicová nádivka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 78
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Brokolicová nádivka
Brokolicová nádivka
Brokolicová nádivka
Brokolicová nádivka
Brokolicová nádivka
Brokolicová nádivka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      ks cibule Velká pokrájená a osmažená dozlatova
    • 0,50
      ks červená paprika Pokrájená na kostičky
    • máslo Na vymazání pekáčku
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek Velké posekané
    • 2
      ks vejce
    • 2,50
      dl mléko
    • 6
      ks rohlík 5 - 6 starších
    • pepř mletý
    • 200
      g anglická slanina (Uzený bůček)
    • 1
      ks brokolice (1/2 kg)
    • 200
      g uzeniny (Špekáček, kabanos, gothaj...)
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do větší mísy a zakapeme je mlékem. Brokolici povaříme ve slané vodě - 5 minut bohatě stačí, zcedíme, nahrubo pokrájíme a přidáme k rohlíkům spolu s paprikou, cibulí, rozšlehaným vejcem. Uzeninu a anglickou slaninu pokrájíme a na lžíci oleje osmažíme, ke konci smažení přidáme posekaný česnek, ještě chvilku smažíme a pak přidáme ke směsi, kterou promícháme, dochutíme pepřem a solí-dle chuti, přendáme do pekáčku a dáme přikryté do předehřáté trouby tak na 20 minut.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Potom odkryjeme, doděláme vrchní kůrčičku, tj. asi dalších 20 minut pečení. Podáváme s bramborem, ale my jí máme nejraději se zeleninovým salátem. Výborná je i studená.

RADA: Nádivka 8x jinak

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Nádivka s brokolicí (z remosky)

Nádivka s brokolicí (z remosky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila Simonova | 24. 11. 2016 19:41

    Moc dobrá s bramkaší k obědu a k večeři jen samotná s okurkem :-)) <3

  • Zita | 16. 5. 2016 15:25

    Vynikající s pěknou mozaikou, chutnala všem.

  • Věrka | 28. 3. 2016 13:44

    Je výborná :-)

  • Renata | 30. 1. 2016 22:13

    Výborná nádivka, děkuji za recept, který stojí za to :-)) .

  • Šárka Kličková | 2. 4. 2015 19:42

    Je to vynikajici nádivka. Dělala jsem jí s brkaší a pochutnali jsme si %)

  • Simona | 27. 3. 2015 06:08

    Nádivka bez chybičky!!!!!!!! Je pěkně barevná a chutná skvěle ikdyž ž není teplá. Rozhodla jsem se jí udělalat i na velikonoce. Dík za recept. <3

  • Zimová Lucie | 19. 9. 2013 18:10

    Nádivka je móc dobrá, určitě zkuste až vám zbyde pečivo.

  • Laštůvková | 11. 8. 2013 19:51

    Výborná záležitost, děkuji za inspiraci a dobrý recept.

  • tanadas | 19. 3. 2013 14:31

    Je vyborna, jen jsem do ni pridala mlety muskatovy orisek, ktery do nadivky davam pokazde.

  • Radka Venclová | 16. 3. 2013 22:24

    Moc dobrá a taky pěkně barevná :-)

  • MartikK
    MartikK | 18. 8. 2012 14:14

    Už jsem ji připravovala několikrát a je doopravdy výborná. Tentokrát jsem místo uzeniny a slaniny dala uzené maso a místo cibule jarní cibulku jen pokrájenou nesmaženou a opět si všichni pomlaskávali.

  • Vendula | 22. 7. 2012 22:16

    Je výborná, děkuji za ní.

  • Maruška | 7. 4. 2012 16:33

    Vejce jsem dala tři a z bílků dělala sníh, který jsem přidala až naposled. Je moc dobrá. Přemýšlela jsem o tom, že by se brokolice ani nemusela předem vařit, když se upeče.

  • Limberková Kamila | 8. 1. 2012 18:18

    Do nádivky jsem "uklidila" ledasco se doma našlo z masa ;-) , celou papriku s brokolicí, přistrouhla jsem trochu muškátového oříšku. Je vynikající a jestli jíme i očima tak chválím dvojnásobně :-)) .

  • Martina | 8. 12. 2011 07:20

    Padly do ní zbylé párky a kousek salámu, udělala jsem ještě okurkový salátek a <3 <:-) :-*

  • Puf | 7. 9. 2011 12:19

    mnamka <:-)

  • Danuše | 4. 8. 2011 17:19

    Je výborná a pěkně barevná, chutnala i ke svačině a určitě jí budu dělat častěji.

  • Bimbo | 19. 7. 2011 07:08

    dobrůůůtka :-P

  • Jan Zima | 15. 6. 2011 12:54

    Nic složitého a moc dobré.

  • Jana | 27. 5. 2011 09:54

    Nádivka je výborná,právě dojídám včerejší zbyteček od oběda :-P

  • Zuzana | 9. 5. 2011 19:40

    Manžel brokolici skoro nenávidí a nádivku si i přidal ;-) :-D , je fakt výborná!!!

  • Eva1 | 8. 5. 2011 18:16

    Brokolici máme rádi a toto je příjemná změna klasické nádivky. :-) ;-) ;-)

  • Lidka | 25. 4. 2011 16:23

    Byla výborná, pěkně barevná a chutnala i dětem. Použila jsem uzené maso místo uzenin :-)) .

  • Jarka | 18. 4. 2011 08:16

    Nikdy nezklame, proto i letos nebude na Velikonoce chybět ;).

  • Pavla | 18. 3. 2011 09:21

    Na to,abychom jí ochutnali studenou,nám bohužel nezbyla :-( .Moc dobrá :-))

  • Květa | 19. 1. 2011 06:50

    Toto nemělo chybu!Podávala jsem jen s okurkovým salátem,lahůůůdka!!!

  • Benova Lenka | 25. 1. 2010 18:36

    Výborné. Dávam 1

  • Miroslava Severová | 22. 1. 2010 20:04

    Někdy do této nádivky, nebo nákypu jak říkám já, dávám místo uzeniny žampiony. Buď sterilované ve slaném nálevu a nebo normální podusím na cibulce a přidám do směsi.Ochutnejte, to nemá chybu!

  • recepty 73 | 21. 1. 2010 20:05

    Fotku už jsem poslal,tak vydržte do zítra...:)Jiří

  • Dana K. | 21. 1. 2010 19:45

    Tak tohle už na první pohled musí být mňamka. Díky za inspiraci.

  • Pája S | 21. 1. 2010 13:45

    Tak tyhle věci já můžu.Už je v oblíbených.Ty rohlíky to zlehčí.Místo kabanosu a slaniny bych volila uzený bůček.Za jedna, umím si představit tu mńamku.:-)

  • Iveta Janatová | 21. 1. 2010 12:24

    Také znám a děláme bez rohlíků.Jinak stejně.Když se přidá jen mouka mělo by se to malinko déle péct,jinak je to takové mazlavé.

  • recepty 73 | 21. 1. 2010 11:48

    Jj,znám,nám ale chutná víc ten bez mouky a s rohlíky.V podstatě se může přidat-co dům dal:),proto už není potřeba bramborová příloha.

  • Miroslava Severová | 21. 1. 2010 10:21

    Jasný, dělám něco podobného, koukni na brokolicový nákyp, v podstatě skoro stejný jen já navíc dávám strouhaný sýr - cihlu nebo nivu. A máš pravdu nejvíce mi chutná studená.Dávám Ti bodík.

  • recepty 73 | 21. 1. 2010 08:54

    Mirko,fotka bude,ale někde jsem položil kartu z foťáku.....:-( Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche Slané štrůdly a rolády Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brokolice Červená paprika Česnek Cibule Máslo Mléko Olej Pepř mletý Rohlík Sůl Uzeniny Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Rychlé banánové lívance

Rychlé banánové lívance

Sušenky

Sušenky

Slané lívance

Slané lívance

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

28
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
23
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z…
18
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …
16
Americké lívance
Americké lívance
16
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Brokolicová houbovačka - polévka
Brokolicová houbovačka - polévka
Brokolicová krémová polévka
Brokolicová krémová polévka
Brokolicová krémová polévka II.
Brokolicová krémová polévka II.
Brokolicová polévka
Brokolicová polévka
Brokolicová polévka
Brokolicová polévka
Brokolicová polévka (nejen) se slaninou
Brokolicová polévka (nejen) se slaninou
  • Recepty.cz
  • Brokolicová nádivka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact