g
šunka
nebo například sterilovaná zelenina dle chuti, pokud chceme mít roládu bezmasou
Postup přípravy receptu
1
Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se žloutky, sýrem, muškátovým oříškem, hořčicí a pepřem. Pak zlehka vmícháme sníh z bílků a směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme na střední teplotu cca 20 minut. Upečený plát překlopíme na utěrku, sloupneme opatrně papír a potřeme sýrovou směsí, kterou jsme si připravili během pečení rolády.
2
Směs na potření: Na pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a krátce ji osmažíme. Pak nalijeme smetanu a za stálého míchání prohřejeme. Asi po minutě přidáme sýr, zamícháme a odstavíme. Pak vmícháme i šunku nebo okapanou zeleninu(hrášek, kukuřice, mrkev, paprika...).
3
Natřený korpus pevně svineme a dáme vychladit zabalený ve folii nebo alobalu.
4
Podáváme jako slaný předkrm nebo chuťovku s čerstvou zeleninou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hanka Mužíková
|3. 12. 2016 11:19
Výborná záležitost, dělala jsem už několikrát s malými obměnami
Zuzana Luksch
|2. 10. 2016 16:28
Je výborná, po vychlazení pěkně pevná a poddajná noži. Šunku jsem sice vyměnila z nutnosti za 20 dkg herkulesu, ale ničemu to nevadilo a sýr jsem dávala strouhaný zámecký 45% tuku. Doporučuji.
Eva
|11. 3. 2014 13:32
Moc povedený kousek, u masožravé části rodiny obstál na 1. :-*
Karla
|23. 2. 2014 18:51
V nejbližší době vyzkouším, recept se mi velmi zamlouvá, na sladké moc nejsme a roláda vypadá mistrně.
Marcela
|21. 12. 2013 18:19
Roládu jsem udělala na vánoční večírek v práci, chutnala výtečně a všechny kolegyně si vyžádaly opsat recept .
Smékalová
|5. 3. 2013 19:35
Taky jsem pekla brokolicovou a už je jí jen kousínek. Je moc dobrá a děkuji za recept.
Miki
|28. 6. 2012 20:11
Povedla se <:-) , vypada skoro jak od profika :-)) a je hodne jedla :-* !!!
Anna Fousková
|30. 4. 2012 16:05
Roláda na jedničku a bez bez zbytečných řečí :-) , jenom ta rozšmelcovaná brokolice vypadala víc než divně ;-)
Hanka Hrubá
|8. 4. 2012 18:36
Jsem na vrcholu blaha!K roládám mám velký respekt a jedinou,kterou jsem kdy zvládla byla piškotová,kde se váží vejce,cukr a mouka,no a tuhle dělám dodneska.Ostatní pokusy končily malou katastrofou.Díky suprnávodu všechno dopadlo nad očekávání a překvapila jsem hlavně sama sebe,velké díky,Hanka.